Drůbkový guláš

Drůbkový guláš
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • cca 50 dkg kuřecích nebo jiných drůbků (játra, srdíčko, žaludky)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • vývar nebo voda
  • kmín
  • majoránka
  • mletá sladké paprika
  • špetka pálivé papriky nebo chilli koření
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Opláchnuté a dočištěné drůbky nakrájíme na menší kousky
  2. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drůbky a za stálého míchání je krátce orestujeme
  3. Pak zasypeme paprikou a ostatním kořením, osolíme, podlijeme trochou vývaru a dusíme vše doměkka
  4. Přípravu urychlíme použitím tlakového hrnce
  5. Šťávu zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě a 5-10 minut povaříme
  6. Hotový guláš dochutíme
  7. Příloha: dušená rýže, noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X