Jak kvalitně okořenit sýry na gril či nakládání

Při jakékoliv přípravě sýru jako je např. grilování nebo nakládání je vedle dobrého výběru kvalitního a vhodného sýru také důležitý výběr kvalitního a vhodného koření, kterým sýr dochutíme, dodáme mu vůni a můžeme i zlepšit jeho vzhled.

Níže jsme pro Vás přichystali několik typů a rad, které Vám pomohou nejen kvalitní koření vybrat, ale také se o něm něco málo dozvíte.

Koření při výrobě sýrů

Některé druhy sýra využívají různé kořenící směsi již během procesu své výroby. Dnes není žádnou výjimkou již okořeněný sýr prodávaný v pultech obchodů.

Důležité je vybrat správné koření.

V některých případech se koření používá pro samotný proces kvašení a zraní sýru a v jiných případech jde o pouhé dochucení sýru.

Výrobci ať ti větší, nebo i ti menší, kteří vyrábí tzv. domácí sýr, nejčastěji využívají následující koření:

  • různé druhy pepře,
  • česnek,
  • chilli papričky,
  • kurkumu,
  • cibuly nebo
  • různé směsi a variace těchto koření.

Koření na nakládané sýry

Nakládané sýry jsou vždy výbornou a vítanou pochoutkou. Ať již jako předkrm, svačinka či rovnou hlavní chod. Sýrů vhodných k nakládání je celá, avšak jasně v tomto vyniká nakládaný hermelín.

Jeho výhodou je, že jako naložený, je možné ho sehnat v různých variantách. Od nakládaného přírodně až po naložený se silnými chilli papričkami.

Správně naložený lahodný sýr

Na trhu existují i varianty, kdy je určitý druh koření do nálevu sýra již přidán. Nejběžnější bývá klasické grilovací koření, ale na trhu existuje celá řada dalších kořenících směsí, které se trefí do chutí každého z nás.

Pokud stojíte o pálivější verzi tohoto pokrmu, sáhněte určitě po kořeních a kořenících směsích označených jako „texas“, „mexiko“, „chilli“, „fire“, „hot“ atd.


Koření na grilované sýry

Slunná léta a letní večery v dnešní době jsou z velké části o grilování. Není divu.

Grilování je moderní forma stolování, při které se setká celá rodina, přátelé i sousedství a stává se příjemným časem stráveným se svými blízkými, kdy během skvělého jídla máte také skvělý pocit z toho, že jste si konečně všichni pořádně popovídali.

Sýr na grilu je lahůdka.

Rádi byste se u letního grilování ochladili? Mrkněte, co umí ochlazovače vzduchu z naší recenze.

V poslední době se stále větším a větším hitem stává grilování sýrů. Sýry jsou výbornou alternativou masa a dají se i stejně dobře dochutit.

Výběr sýrů na grilování

Na grilování sýrů se obecně doporučují sýry tvrdší, jež je možné několik dní dopředu naložit do oblíbeného koření, nebo kořenící směsi.

Stejně tak je možné si takto naložený a ke grilovaný připravený sýr koupit. Recepty na nejlepší grilované sýry jsme si pro vás připravily v dalším článku.

Výběr kvalitního sýra

Vhodný výběr sýra jde pak ruku v ruce s vhodným výběrem koření.

Výběr sýra nepodceňte

Dbejte na to, abyste se mezi běžně dostupnými kořenícími směsi vyhnuli těm, které obsahují vyšší procento soli a glutamanů. Není nad to si vychutnat chuť pravého přírodního koření v celé jeho kráse a chuti, kterou může nabídnout.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X