Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 konzerva sterilovaného hrášku s mrkví (nebo mražené směsi) 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 kostka droždí
- 6 dl drůbežího vývaru.
Na kapání
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka.
Postup receptu
- Na másle krátce opečeme hrášek s mrkví a zalijeme drůbežím vývarem
- V kastrolku na lžíci másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k cibuli přidáme droždí a necháme je rozpustit a mírně opéct, až začne vonět
- Vše přidáme do polévky
- V hrníčku si smícháme vejce s moukou a mlékem na kapání a vlijeme přes vidličku do polévky
- Ihned rozmícháme a chvíli povaříme
Je zdravá a pro děti po ní šílý dlouho jsme hledala ten správný recept a ouhle už jsme ho našla tady u Vás děkuji Dáša.
Dášo já ho taky hledala, protož jsm slyšela jak o té polévce mluvila jedna mamka na hřišti a že ji ju děti přímo zbožňují a už chápu proč:)Ono to droždí je nějak láká vůní:)
U nás je to stejné mám 4 děti a jakmile jsme ji udělala, hned byla zpapaná a ten nejstarší říká:Mami máš ji lepší jak babička:)
Nevěřila jsme polévka z droždí to nemůže být tak dobré jak tady všechny píšete a mám dcerku 2 roky a byla nadšená papala jak kdyby nejedla týden.
Já ji teda znám, ale né z hráškem, tak jsme tam přidla hrášek a je to překvapivě dobré????
Tato chut mě velice mile překvapila . Super polévka namá chybu