Perfektní čokoládové kuličky obalené v kokosu

Perfektní čokoládové kuličky obalené v kokosu
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 dkg mletých ořechů
  • 7 dkg másla
  • 10 g kakaa
  • 30 g strouhaných piškotů
  • 2 lžíce rumu (Malibu)
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce ztuženého tuku
  • 10 dkg kokosu na obalení

Postup receptu

  1. Mleté ořechy smícháme s piškoty, kakaem a přidáme máslo a rum
  2. Ze surovin vytvoříme těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladu
  3. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu – ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem (místo ztuženého tuku můžeme použít máslo, musí ho být však dvojnásobné množství)
  4. Z těsta pak tvarujeme kuličky větší než plod třešně, napíchneme na vidličku či špejli a namáčíme v čokoládě
  5. Necháme okapat a ihned obalujeme v dostatečném množství kokosu
  6. Kuličky uchováváme v chladu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X