Bělehradský řízek

Bělehradský řízek
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • plátky vepřové kýty asi tak 4
  • pepř
  • sůl
  • troška mouky na posypání
  • paprika na kostičky
  • brambory na kostičky
  • rajčaty nakostičky
  • vegeta na dochucení

Postup receptu

  1. Plátky naklepeme a oslíme a opepříme a smažíme zprudka na tuku jako na přírodní plátek
  2. Ty potom dáem zvláštť na talířek
  3. Pak si do zapékací mísy dáme nakrájená rajčata, papriku, cibuly, brambory na kostičky a vše posypeme vegetou a troškou pepře a zapékáme v pekáčku, tak na 20 minutek
  4. Až je vše hotové směs dáváme přímo na ohřátý plátek a je hotovo:)
Komentáře
  1. Cibule se skloňuje podle vzoru „růže“. Může mi autorka říct, kde, tedy ve kterém pádě kterého čísla je „růžy“, že píše „cibuly“ ? Čecháčci, naučte se česky !!!

  2. Recept určitě vyzkouším, jen by mě zajímalo, proč mám nejdříve připravit maso, pak směs a znovu maso ohřát. Nebylo by jednodušší řízky usmažit těsně před dokončením směsí?

  3. SDÍLÍM VÁŠ NÁZOR, JE TO DĚS, NIKDO DNES UŽ NEUMÍ ČESKY, ALE BUDIŽ NÁM ÚTĚCHOU, ŽE PRZNITELÉ SVÉHO JAZYKA JSOU I SLOVÁCI, JAK TO TAK SLEDUJI, POUŽÍVAJÍ TOTIŽ HODNĚ ČESKÝCH SLOV, JE TO ŠKODA 🙁

  4. Čtu tady několik receptů a ani jeden se nepodobá originálu. Správný Bělehrad se dělá z vařených brambor na plátky. Napřed usmažíme cibuli a česnek na plátky, přidáme papriky na nudličky, potom 1 chilli papričku, 2 lžíce kečupu, nakonec brambory a kyselou okurku také na plátky. Musí to být ostré. Samozřejmě dochucujeme solí a nikdy pepřem, od toho je tam chilli.
    Dobrou chuť.

  5. že samozřejmě dělám k tomu přírodní řízek, který byl přes noc v jogurtu s česnekem, pak obalený v mouce, ale ten dělám až mám ty brambory horové.Zkuste a nebudete litovat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X