Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- plátky vepřové kýty asi tak 4
- pepř
- sůl
- troška mouky na posypání
- paprika na kostičky
- brambory na kostičky
- rajčaty nakostičky
- vegeta na dochucení
Postup receptu
- Plátky naklepeme a oslíme a opepříme a smažíme zprudka na tuku jako na přírodní plátek
-
Ty potom dáem zvláštť na talířek
-
Pak si do zapékací mísy dáme nakrájená rajčata, papriku, cibuly, brambory na kostičky a vše posypeme vegetou a troškou pepře a zapékáme v pekáčku, tak na 20 minutek
-
Až je vše hotové směs dáváme přímo na ohřátý plátek a je hotovo:)
Cibule se skloňuje podle vzoru „růže“. Může mi autorka říct, kde, tedy ve kterém pádě kterého čísla je „růžy“, že píše „cibuly“ ? Čecháčci, naučte se česky !!!
Recept určitě vyzkouším, jen by mě zajímalo, proč mám nejdříve připravit maso, pak směs a znovu maso ohřát. Nebylo by jednodušší řízky usmažit těsně před dokončením směsí?
PŘESNÉ A VÝSTIŽNÉ 😀
SDÍLÍM VÁŠ NÁZOR, JE TO DĚS, NIKDO DNES UŽ NEUMÍ ČESKY, ALE BUDIŽ NÁM ÚTĚCHOU, ŽE PRZNITELÉ SVÉHO JAZYKA JSOU I SLOVÁCI, JAK TO TAK SLEDUJI, POUŽÍVAJÍ TOTIŽ HODNĚ ČESKÝCH SLOV, JE TO ŠKODA 🙁
Protože se ten výpek přidá k zelenině!To je ten šmak.
Čtu tady několik receptů a ani jeden se nepodobá originálu. Správný Bělehrad se dělá z vařených brambor na plátky. Napřed usmažíme cibuli a česnek na plátky, přidáme papriky na nudličky, potom 1 chilli papričku, 2 lžíce kečupu, nakonec brambory a kyselou okurku také na plátky. Musí to být ostré. Samozřejmě dochucujeme solí a nikdy pepřem, od toho je tam chilli.
Dobrou chuť.
že samozřejmě dělám k tomu přírodní řízek, který byl přes noc v jogurtu s česnekem, pak obalený v mouce, ale ten dělám až mám ty brambory horové.Zkuste a nebudete litovat.