Bezé dort se šlehačkou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 bílků
  • 1/4 l šlehačky
  • 30 dkg cukru krupice
  • 1 sáček ztužovače
  • drobné ovoce (maliny
  • jahody).

Postup receptu

  1. Bílky šleháme do zbělení, pak po částech přidáváme větší polovinu cukru a ušleháme na tuhý sníh
  2. Zbývající část cukru už do sněhu jen lehce obracením vmícháme
  3. Na papír na pečení si vyznačíme kruhy (nejméně 3) a papírem vyložíme plech
  4. Na označené kruhy rozetřeme sníh, plech vložíme do pootevřené trouby vyhřáté asi na 130°C, po zapečení teplotu snížíme a pláty sušíme asi 1 hodinu
  5. Ještě teplé sloupneme z papíru
  6. Vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem, naplníme ji do sáčku s ozdobnou špičkou a část nastříkáme na první plát
  7. Posypeme drobným ovocem, přikryjeme druhým plátem, opět na ni nastříkáme část šlehačky, poklademe ovocem a přikryjeme třetím plátem
  8. Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a ovocem
  9. Necháme krátce v chladu odležet a opatrně krájíme

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 14 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00