Recept: Bublanina

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 180 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 100 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 6 lžic mléka
  • 300 g ovoce jaké chcete – jablka
  • jahody
  • višně
  • třešně
  • švestky
  • meruňky atd.

Postup receptu

  1. V míse třeme tuk s cukrem do pěny
  2. Pak přidáme a zatíráme žloutky jedne po druhém
  3. Pak sřídavě vmícháme mléko a mouku s práškem
  4. Nakonec do těsta cmícháváme sníh z bílků
  5. Těsto dáme do dobře vymazaného plechu poklademe jej ovocem, které jsme omočili trochu v mouce
  6. Pak to co nejdříve dáme do trouby a pečeme asi 30 minut
  7. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 6 votes

No Comments

  • byla moooc dobrá a dala jsem si tam svoje zamražené ovoce maliny a borůvky a byla úžasná všem strašně chutnala aje rychlá.

  • Bublaninu asi známe všichni, ale tahle je teda bezkonkurenční. je taková jemná a neni vůbec suchá jka některé recepty jsou.

  • Bublaninku miluje naše celá rodinka a nejraději ji máme s jahůdkama a s borůvkama a ještě na to dávám drobenku bez ní ani ránu.

  • moc ráda bych zkusila tuto bublaninu,ale jelikož s vařením a pečením teprve začínám, nedokáži dost dobře odhadnout, na jakou teplotu a jak dlouho je potřeba péci, může někdo poradit prosím?
    děkuji

  • No tak 30 minutek v předehřáté troubě a hlídat ji tím, že tam ponoříte párátko nebo dřevěnou špejly a až tam nebude těsto nalepené je hotová.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *