Recept: Chlebíčková veka

Ingredience

  • 30 dkg hladké a 30 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg rozpuštěného tuku (může to být i olej)
  • 1 kostička droždí
  • 2,5 dl mléka nebo vody
  • sůl
  • lžička cukru.

Postup receptu

  1. droždí, cukru, lžíce mouky a mléka připravíme kvásek
  2. Do mísy si připravíme mouku, sůl do ní promcíháním rozptýlíme, přidáme rozpuštěný tuk nebo olej a přilijeme vykynutý kvásek
  3. Zalijeme vlažným mlékem (ale stačí voda) a vypracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo
  4. Totéž těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně, pouze droždí nahradíme sušeným
  5. Po vykynutí těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme podlouhlé šišky a uložíme je na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem
  6. Necháme asi 15 minut kynout, pak potřeme vlažnou vodou a vložíme do vyhřáté trouby
  7. Pečeme při 200°C asi 35 minut

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 19 votes

No Comments

  • Vyrábí se a prodává chlebíčková veka vcelku??? Včera jsem ji chtěla koupit-nelžu-v 8 slovy OSMI prodejnách,ale všude měli balené krájené.Potřebovali jsme ji VCELKU,ale nebyla.

  • Chlebickova veka se samozrejme da koupit i vcelku,ale najdete ji spis v mensich prodejnach,ne supermarkety a obchodni retezce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *