Chlebíčková veka

Chlebíčková veka

Ingredience

  • 30 dkg hladké a 30 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg rozpuštěného tuku (může to být i olej)
  • 1 kostička droždí
  • 2,5 dl mléka nebo vody
  • sůl
  • lžička cukru.

Postup receptu

  1. droždí, cukru, lžíce mouky a mléka připravíme kvásek
  2. Do mísy si připravíme mouku, sůl do ní promcíháním rozptýlíme, přidáme rozpuštěný tuk nebo olej a přilijeme vykynutý kvásek
  3. Zalijeme vlažným mlékem (ale stačí voda) a vypracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo
  4. Totéž těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně, pouze droždí nahradíme sušeným
  5. Po vykynutí těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme podlouhlé šišky a uložíme je na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem
  6. Necháme asi 15 minut kynout, pak potřeme vlažnou vodou a vložíme do vyhřáté trouby
  7. Pečeme při 200°C asi 35 minut
Komentáře
  1. Vyrábí se a prodává chlebíčková veka vcelku??? Včera jsem ji chtěla koupit-nelžu-v 8 slovy OSMI prodejnách,ale všude měli balené krájené.Potřebovali jsme ji VCELKU,ale nebyla.

  2. jak se dostanu do odlibenych?online poradna nefunguje nevim kde uz se mam zeptat.dekuji za odpoved.

  3. Chlebickova veka se samozrejme da koupit i vcelku,ale najdete ji spis v mensich prodejnach,ne supermarkety a obchodni retezce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.