Cikánská omáčka k masu. ❤️ Budete potřebovat: 2 cibulky střední nebo 1 velká, 1 paprika, jedno rajče, trocha rajčatového protlaku dle chuti, sůl, pepř, mletá paprika, 3 žampiony, 2 stroužky česneku, 100 g slaninky na nudličky, 2 vetší sterilované okurky.
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 cibulky střední nebo 1 velká
- 1 paprika
- jedno rajče
- trocha rajčatového protlaku dle chuti
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 3 žampiony
- 2 stroužky česneku
- 100 g slaninky na nudličky
- 2 vetší sterilované okurky
Postup receptu
- Napřed si musíme nakrájet na nudličky slaninku a na kostičky cibuly a vše osmahneme, potom si nakrájíme nan nudličky papriku, okurek na plátečky česnek a žampiony a vše přidáme ke slanině s cibulí a zapraášíme paprikou, osolíme opepříme a dusíme asi 7 minutek
-
Pakliže je to hotové dáme si dvě lžíce protlaku a ještě jen tak prohřejeme a dle chuti každej máme jiné chutě si to dochutíme
-
Je to výborné k hranolkám a steykům naše oblíbené jidlo:)
Musíme nakrájet CIBULY ???? Snad cibule je rodu ženského, vzor růže – takže růži-cubuli !!!!
bóóóóže, já taky neznám CUBULI a nedělám z toho aféru…
moc cutnala s rejží taky mnamka
Slaninu, ne slaninku a take okurku, ne okurek. O cibulY nize. Kolik mate trid ?
Mám ráda slaninku, cibula mi nevadí, okurek bude nesprávný v diktátu, tady se vaří. Rýpalové/ rýpalky, zdá se, jen tak nevymizí, ale nedejme se jimi vyvést z rovnováhy.
Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák – přiznám se to Y mě vadilo taky.