Cikánská omáčka k masu

Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 cibulky střední nebo 1 velká
  • 1 paprika
  • jedno rajče
  • trocha rajčatového protlaku dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaninky na nudličky
  • 2 vetší sterilované okurky

Postup receptu

  1. Napřed si musíme nakrájet na nudličky slaninku a na kostičky cibuly a vše osmahneme, potom si nakrájíme nan nudličky papriku, okurek na plátečky česnek a žampiony a vše přidáme ke slanině s cibulí a zapraášíme paprikou, osolíme opepříme a dusíme asi 7 minutek
  2. Pakliže je to hotové dáme si dvě lžíce protlaku a ještě jen tak prohřejeme a dle chuti každej máme jiné chutě si to dochutíme
  3. Je to výborné k hranolkám a steykům naše oblíbené jidlo:)

Komentáře

  1. Mám ráda slaninku, cibula mi nevadí, okurek bude nesprávný v diktátu, tady se vaří. Rýpalové/ rýpalky, zdá se, jen tak nevymizí, ale nedejme se jimi vyvést z rovnováhy.

  2. Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák – přiznám se to Y mě vadilo taky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.