Recept: Čokoládová roláda

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/3 balíčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa. Náplň: 12,5 dkg másla
  • 12,5 dkg tvarohu
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • ovoce. Poleva: 2 čokolády na vaření
  • 5 dkg ztuženého tuku. Zdobení: šlehačka
  • strouhaná čokoláda.

Postup receptu

  1. Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny, pak zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků
  2. Na plech dáme tukem potřený pečící papír nebo alobal a rovnoměrně rozetřeme těsto
  3. Prudce je upečeme při 200 °C a ještě horké i s papírem stočíme a necháme vychladnout
  4. Pak rozbalíme, potřeme krémem a znovu stočíme
  5. Příprava krému: Uvedené suroviny společně utřeme a vmícháme kousky drobného ovoce
  6. Větší ovoce, například meruňky, broskve, mandarinky, apod
  7. nemusíme přidávat do krému, ale roládu potřeme krémem, pak asi 10 cm od jednoho delšího okraje dáme vyšší vrstvu krému a po celé délce rolády toto ovoce rozložíme
  8. Při krájení je pak ve středu rolády
  9. Čokoládu rozpustíme s trochou ztuženého tuku a celou roládu polijeme
  10. Nebo polevu vynecháme, připravíme více krému a nahoře ji potřeme krémem
  11. Dozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 14 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *