Čokoládová roláda. ❤️ Budete potřebovat: 4 vejce, 12 dkg moučkového cukru, 2 lžíce horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa. Náplň: 12,5 dkg másla, 12,5 dkg tvarohu, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ovoce. Poleva: 2 čokolády na vaření, 5 dkg ztuženého tuku. Zdobení: šlehačka, strouhaná čokoláda..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 vejce
- 12 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa. Náplň: 12,5 dkg másla
- 12,5 dkg tvarohu
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ovoce. Poleva: 2 čokolády na vaření
- 5 dkg ztuženého tuku. Zdobení: šlehačka
- strouhaná čokoláda.
Postup receptu
- Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny, pak zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků
- Na plech dáme tukem potřený pečící papír nebo alobal a rovnoměrně rozetřeme těsto
- Prudce je upečeme při 200 °C a ještě horké i s papírem stočíme a necháme vychladnout
- Pak rozbalíme, potřeme krémem a znovu stočíme
- Příprava krému: Uvedené suroviny společně utřeme a vmícháme kousky drobného ovoce
- Větší ovoce, například meruňky, broskve, mandarinky, apod
- nemusíme přidávat do krému, ale roládu potřeme krémem, pak asi 10 cm od jednoho delšího okraje dáme vyšší vrstvu krému a po celé délce rolády toto ovoce rozložíme
- Při krájení je pak ve středu rolády
- Čokoládu rozpustíme s trochou ztuženého tuku a celou roládu polijeme
- Nebo polevu vynecháme, připravíme více krému a nahoře ji potřeme krémem
- Dozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou