Čokoládový dort

Ingredience

  • 10 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 10 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • 10 dkg změklé čokolády na vaření
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • ze 4 bílků sníh.

Postup receptu

  1. Změklé máslo nebo tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny
  2. Do ní zašleháme změklou čokoládu a po lžících střídavě vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh z bílků
  3. Těsto vložíme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna upečeme
  4. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej plníme libovolným krémem nebo pařížskou šlehačkou, můžeme přidat i ovoce

Komentáře

  1. Je to lehký dort a jsem moc ráda že jsem ho mohla vyzkoušet je moc dobrý určitě ho ještě udělám. PS Děkuji

  2. Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou troubou. ..

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.