Dortový krém

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 1 a 1/2 vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • cukr

Postup receptu

  1. z mléka, pudinků a 1 lžíce másla uvaříme klasický pudink, který necháme vychladnout
  2. Až bude vychladlý, sebereme z něj škraloup
  3. Rozměklé máslo nahřejeme (já dávám na chviličku do mikrovlnky) a utřeme s cukrem, pak přidáváme po lžících pudink – to je základní vanilkový krém
  4. Můžeme do něj přidat kakao, oříšky, čokoládu, rumové aroma,
  5. a plnit s ním jakýkoliv dort, buchtu či cukrový

Komentáře

  1. Na uvařený pudink, ještě horký, přiložím mikrotenový sáček a trošku ho přitlačím, aby ležel na celé ploše. Nechám vychladnout. Neudělá se škraloup.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.