Fazolový koláč

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg konzervovaných fazolí
  • 50 dkg listového těsta
  • 80 dkg hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžíce mouky
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř
  • 1 bobkový list
  • 250 ml masového vývaru

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky
  2. Cibuli a česnek posekáme najemno
  3. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli, přidáme česnek, bobkový list, maso, osolíme, opepříme a krátce osmahneme
  4. Zaprášíme moukou a podlijeme vývarem
  5. Dusíme 50 minut, přidáme fazole a dusíme dalších 15 minut
  6. Listové těsto rozválíme na velikost plechu
  7. Plech vymastíme máslem, položíme jeden plát těsta, vytvoříme okraje a poklademe masovou směs
  8. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme žloutkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut
  9. Necháme mírně vychladnout a podáváme teplé

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.