Houskový knedlík

Doba přípravy: 85 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg hrubé mouky
  • rovná kávová lžička soli
  • 2 žloutky
  • 4 dl mléka
  • 200 g žemlí.

Postup receptu

  1. Do mísy dáme mouku v tekutině rozkvedláme žloutky a rozpustíme sůl a zaděláme hodně vláčné těsto, které vypracocácáme tak dlouho, až je těsto lesklé, dělá puchýře, které praskají
  2. Potom těsto poprášíme moukou přikrijeme utěrkou a necháme odpočnout
  3. Odpočívá-li aspoň jednu hodinu, je chutnější! Používáme-li na zkypření kypřící prášek, promícháme jej s trochou mouky a vpracujeme do odpočnutého těsta
  4. Před zavařením přimícháme kostičky nakrájené, popřípadě osmažené žemle
  5. vaříme zhruba 25 minut

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (89.09%) 11 hodnocení

Komentáře

  1. určitě houskové knedle už dělám léta letoucí, takže mluvím z vlastní zkušenosti:)je tma málo rohlíků!Tak dvakrát tolik na tu várku.

  2. Nevím, ale já jednak dělám nejvíc drožďové knedlíky. Pokud někdy dělám s kypřícím práškem, tak do těsta ten prášek sypu hned na začátku. Ono totiž vmíchat nějaké další suroviny do těsta /vyjma housk/ je téměř nemožné… Práškové knedlíky mají mít trošku řidší těsto než drožďové a stačí je nechat odpočinout před vařením jen asi 5 minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00