Do mísy dáme mouku v tekutině rozkvedláme žloutky a rozpustíme sůl a zaděláme hodně vláčné těsto, které vypracocácáme tak dlouho, až je těsto lesklé, dělá puchýře, které praskají
Potom těsto poprášíme moukou přikrijeme utěrkou a necháme odpočnout
Odpočívá-li aspoň jednu hodinu, je chutnější! Používáme-li na zkypření kypřící prášek, promícháme jej s trochou mouky a vpracujeme do odpočnutého těsta
Před zavařením přimícháme kostičky nakrájené, popřípadě osmažené žemle
vaříme zhruba 25 minut
Komentáře
mě přpadá, že je tam málo rohlíků, dala bych toho více.
Nevím, ale já jednak dělám nejvíc drožďové knedlíky. Pokud někdy dělám s kypřícím práškem, tak do těsta ten prášek sypu hned na začátku. Ono totiž vmíchat nějaké další suroviny do těsta /vyjma housk/ je téměř nemožné… Práškové knedlíky mají mít trošku řidší těsto než drožďové a stačí je nechat odpočinout před vařením jen asi 5 minut.
mě přpadá, že je tam málo rohlíků, dala bych toho více.
určitě houskové knedle už dělám léta letoucí, takže mluvím z vlastní zkušenosti:)je tma málo rohlíků!Tak dvakrát tolik na tu várku.
Já bych tam asi taky dala více rohlíků je ten knedlík pak víc nadýchanej.
Nevím, ale já jednak dělám nejvíc drožďové knedlíky. Pokud někdy dělám s kypřícím práškem, tak do těsta ten prášek sypu hned na začátku. Ono totiž vmíchat nějaké další suroviny do těsta /vyjma housk/ je téměř nemožné… Práškové knedlíky mají mít trošku řidší těsto než drožďové a stačí je nechat odpočinout před vařením jen asi 5 minut.