Jak připravit Hovězí pečeně na houbách – Poctivy recept, který zvládne každý.. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg hovězího masa, 15 dkg slaniny, 20 dkg žampionů, 1 cibule, 1 rajský protlak, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř.
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg hovězího masa
- 15 dkg slaniny
- 20 dkg žampionů
- 1 cibule
- 1 rajský protlak
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Polovinu slaniny pokrájíme na kostičky, rozpustíme, přidáme nakrájenou cibulku, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme drcený kmín, rajský protlak, mírně podlijeme vodou a přidáme osolené maso
- Pod pokličkou dusíme do poloměkka
- Troubu předehřejeme na 200°C
- Výpek i s masem vložíme do pekáčku a dopečeme
- Podléváme vodou
- Na zbylé slanině osmažíme plátky očištěných žampionů, podlijeme a dusíme asi 15 minut
- Hotové maso nakrájíme na porce, přidáme žampiony a polijeme výpekem
Vždycky to dělám bez protlaku a dne s jsme to zklusila podle vašeho receptu a mohu napsat, že mě to mile překvapilo, JAK MOC JE TO DOBRÝ:)))Hlavně manžel jsi to pochvaloval:))