Hovězí pečeně na houbách

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa
  • 15 dkg slaniny
  • 20 dkg žampionů
  • 1 cibule
  • 1 rajský protlak
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Polovinu slaniny pokrájíme na kostičky, rozpustíme, přidáme nakrájenou cibulku, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme drcený kmín, rajský protlak, mírně podlijeme vodou a přidáme osolené maso
  2. Pod pokličkou dusíme do poloměkka
  3. Troubu předehřejeme na 200°C
  4. Výpek i s masem vložíme do pekáčku a dopečeme
  5. Podléváme vodou
  6. Na zbylé slanině osmažíme plátky očištěných žampionů, podlijeme a dusíme asi 15 minut
  7. Hotové maso nakrájíme na porce, přidáme žampiony a polijeme výpekem

Komentáře

  1. Vždycky to dělám bez protlaku a dne s jsme to zklusila podle vašeho receptu a mohu napsat, že mě to mile překvapilo, JAK MOC JE TO DOBRÝ:)))Hlavně manžel jsi to pochvaloval:))

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.