Jablečná žemlovka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg kyselejších jablek,30 dkg starší veky nebo rohlíků,1 vanilkový cukr,2 lžičky skořicového cukru ,150 ml mléka,10 dkg cukru,4 vejce,moučkový cukr

Postup receptu

  1. Jablka omyjeme,oloupeme a nakrájíme na slabé dílky
  2. Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky
  3. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem
  4. Jablka a veku vrstvíme do pekáčku a každou vrstvu posypeme malou částí skořice
  5. Poslední vrstva bude veka
  6. Mléko ohřejeme a nasypeme do něj cukr a vanilkový cukr,mícháme až se cukr rozpustí
  7. Vejce rozšleháme v misce a opatrně vmícháme do mléka
  8. Nalijeme na veku a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 170° C

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 18 votes

Komentáře

  1. Moje babička dává do žemlovky ořechy namleté na jmeno a dodá to tomu lepší chuť a určitě se na tom podílý i vůňe. Za zkoušku nic nedáte, opravdu to vyzkkoušejte.

  2. Ořechy? Proč ne,tip je to jistě dobrý. Ale Olinko,ta čeština nepláče,ale přímo řve: „podílý i vůně“??!!??

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00