Jablečné lívance

Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 kg strouhaných jablek
  • 3 lžíce másla nebo ztuženého tuku
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 3-4 lžíce moučkového cukru a 1 lžička skořice na posypání

Postup receptu

  1. V mléce rozšleháme žloutky, postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, sůl a citronovou kůru
  2. Pečlivě promícháme
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi
  4. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka
  5. Na pánvi nebo lívanečníku rozpálíme tuk a lívanečky na něm opečeme dozlatova
  6. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.