Jadranské řezy

Jadranské řezy
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 60 dkg listového těsta
  • 5 vajec
  • 20 dkg cukru
  • 8 dkg mletých oříšků
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoláda. Krém: 1/2 l mléka
  • 12 dkg krupicového cukru
  • 5 lžic solamylu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1,5 kostky hery nebo másla. Citronová poleva: 30 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody

Postup receptu

  1. Z mléka, cukru, a solamylu uvaříme kaši a necháme ji vychladit posypanou vanilkovým cukrem
  2. Do vychladlé kaše zašleháme máslo
  3. Listové těsto rozdělíme na 2 díly, rozválíme a upečeme 2 placky
  4. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme oříšky, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků
  5. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
  6. Na placku z upečeného listového těsta natřeme polovinu krému, položíme ořechovou placku, natřeme druhou polovinou krému a zakryjeme listovým plátem: Zatížíme a přes noc necháme proležet
  7. Navrch nalijeme citronovou polevu, kterou připravíme utřením všech přísad a pokapeme čokoládou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X