Kakaová roláda bez mouky

Kakaová roláda bez mouky
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

Těsto

  • 6 dkg kakaa
  • 18 dkg krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 9 bílků

Náplň

  • 20 dkg másla
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 dkg čokolády
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 150 ml mléka

Postup receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme krystalový cukr, vanilkový cukr, kakao a ještě chvilku šleháme
  2. Sníh musí utvořit špičku
  3. Plech vyložíme pečícím papírem, rozetřeme na něj těsto a upečeme v předem vyhřáté troubě (asi 20 minut)
  4. Upečené těsto necháme vychladnout
  5. Mléko zahřejeme, přidáme škrobovou moučku a za stálého míchání přivedeme k varu
  6. Vaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout
  7. Změklé máslo utřeme do pěny s cukrem
  8. Do másla postupně po lžičkách zamícháme mléčnou kaši a vytvoříme hladký krém
  9. Přidáme změklou čokoládu a pečlivě vymícháme
  10. Těstlo překlopíme na čistou utěrku, kterou jsme poprášili moučkovým cukrem
  11. Na něj naneseme 3/4 krému a zarolujeme pomocí utěrky
  12. Zbývajícím krémem ozdobíme roládu a posypeme moučkovým cukrem
Komentáře
  1. Hmmm, ja bych zkusila pridat resp. nahradit kakao za cerealni napoj, napr. Caro. Mohlo by to chutnat i detem 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X