Kakaová roláda bez mouky. ❤️ Budete potřebovat: Těsto: 6 dkg kakaa, 18 dkg krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 9 bílků. Náplň: 20 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 dkg čokolády, 1 lžíce škrobové moučky, 150 ml mléka.
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- Těsto: 6 dkg kakaa
- 18 dkg krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 9 bílků. Náplň: 20 dkg másla
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 5 dkg čokolády
- 1 lžíce škrobové moučky
- 150 ml mléka
Postup receptu
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme krystalový cukr, vanilkový cukr, kakao a ještě chvilku šleháme
- Sníh musí utvořit špičku
- Plech vyložíme pečícím papírem, rozetřeme na něj těsto a upečeme v předem vyhřáté troubě (asi 20 minut)
- Upečené těsto necháme vychladnout
- Mléko zahřejeme, přidáme škrobovou moučku a za stálého míchání přivedeme k varu
- Vaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout
- Změklé máslo utřeme do pěny s cukrem
- Do másla postupně po lžičkách zamícháme mléčnou kaši a vytvoříme hladký krém
- Přidáme změklou čokoládu a pečlivě vymícháme
- Těstlo překlopíme na čistou utěrku, kterou jsme poprášili moučkovým cukrem
- Na něj naneseme 3/4 krému a zarolujeme pomocí utěrky
- Zbývajícím krémem ozdobíme roládu a posypeme moučkovým cukrem
Hmmm, ja bych zkusila pridat resp. nahradit kakao za cerealni napoj, napr. Caro. Mohlo by to chutnat i detem 🙂