Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 menší hlávky kapusty
- 50 g tuku
- 50 g cibule
- 40 g mouky
- sůl
- pepř
- kousek slaniny.
Postup receptu
- Kapustové listy zbavíme silných žeber a nakrájíme je na tenké nudličky
- Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmahneme
- Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a trochu podlijeme a dusíme
- Když kapusta změkne a voda se vyvařila, zaprášíme ji moukou, pak mírně podlijeme vodou nebo polévkou
- Pro chuť můžeme přidat trochu šťávy z pečeně, zbylé omáčky z roštěnek, guláše a podobně
- Můžeme zlepšit ještě kouskem nakrájené šunky, uzeného masa nebo salámu
- Kdo rád může přidat i česnek
Do kapusty přidávám ještě na jemno nasekanou cibulku osmahlou na tuku, ale jinak je výborná s vařenýma bramborama.
To je výborný nápad:))To hned vyzkouším to musí být strašně dobrý, cibulka to navonní a bezvadně ochutí.
A tenhle recept jako patří do kategorie bezmasá jídla jo? hahahhah
Sladké knedlíky snad mají rádi všichni neznám nikoho kdo je nemá rád:)Už od dětství je máme rádi, tak proto je dělám do teď u nás jsou nej kynuté a tvarohové knedlíky:)I s jablky jsme je zkoušela plnit:) dřív se plnily jablky hodně, měl je každej na zahrádce, tak co s nimi.
my ty knedlíky děláme snad s čímkoliv od sledkého ovoce po zelíčkovou směs se škvarky a uzeninovou směs.
Máme je mooc rádi všichni na všechny způsoby