Recept: Kapusta dušená

Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 menší hlávky kapusty
  • 50 g tuku
  • 50 g cibule
  • 40 g mouky
  • sůl
  • pepř
  • kousek slaniny.

Postup receptu

  1. Kapustové listy zbavíme silných žeber a nakrájíme je na tenké nudličky
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmahneme
  3. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a trochu podlijeme a dusíme
  4. Když kapusta změkne a voda se vyvařila, zaprášíme ji moukou, pak mírně podlijeme vodou nebo polévkou
  5. Pro chuť můžeme přidat trochu šťávy z pečeně, zbylé omáčky z roštěnek, guláše a podobně
  6. Můžeme zlepšit ještě kouskem nakrájené šunky, uzeného masa nebo salámu
  7. Kdo rád může přidat i česnek

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 8 votes

No Comments

  • Do kapusty přidávám ještě na jemno nasekanou cibulku osmahlou na tuku, ale jinak je výborná s vařenýma bramborama.

  • To je výborný nápad:))To hned vyzkouším to musí být strašně dobrý, cibulka to navonní a bezvadně ochutí.

  • Sladké knedlíky snad mají rádi všichni neznám nikoho kdo je nemá rád:)Už od dětství je máme rádi, tak proto je dělám do teď u nás jsou nej kynuté a tvarohové knedlíky:)I s jablky jsme je zkoušela plnit:) dřív se plnily jablky hodně, měl je každej na zahrádce, tak co s nimi.

  • my ty knedlíky děláme snad s čímkoliv od sledkého ovoce po zelíčkovou směs se škvarky a uzeninovou směs.
    Máme je mooc rádi všichni na všechny způsoby

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *