Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g libového vepřového masa nebo část hovězího a část vepřového
- špetka pepře
- sůl
- 1 cibule
- 1 lžíce sádlo syrové“>sádla nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 1 vejce
- zelená petržel
- 1 žemle
- 1 bílek
- 100 g tuku na smažení.
Postup receptu
- Rozkrájenou slaninu rozškvaříme přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova
- Maso umeleme, přidáme namočenou v mléce a vymačkanou žemli, osmaženou cibulku se slaninou, sůl, pepř, petržel na drobno a vejce
- Vše dobře promícháme a na vysypaněm válu utvoříme bochánky
- Pak je klasicky obalíme jako řízek trojobal mouka, vejce, strouhanka
- Příloha je k tomu výborná bramborová kaše, vařené brambory
Pane jo a kde je v karbenátkách česnek a hodně majoránky????
Karbenátky bez česneku a majoránky to neznám teda:( a halvně tím nešetřit.
Jejda tu zbožňujeme sekaná neboli u nás karbošky:)K tomu udělám kopec bramborové kaše a rajčatový salátek:)A jsou všichni spokojeni nadmíru.
Já zase plním mleté maso okurkou a vařenými vejcemi na půl a udělám takovou velkou nohavicu a je to taky dobré:)