Tradiční smažené karbanátky

Tradiční smažené karbanátky
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g libového vepřového masa nebo část hovězího a část vepřového
  • špetka pepře
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla nebo slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 vejce
  • zelená petržel
  • 1 žemle
  • 1 bílek
  • 100 g tuku na smažení.

Postup receptu

  1. Rozkrájenou slaninu rozškvaříme přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova
  2. Maso umeleme, přidáme namočenou v mléce a vymačkanou žemli, osmaženou cibulku se slaninou, sůl, pepř, petržel na drobno a vejce
  3. Vše dobře promícháme a na vysypaněm válu utvoříme bochánky
  4. Pak je klasicky obalíme jako řízek trojobal mouka, vejce, strouhanka
  5. Příloha je k tomu výborná bramborová kaše, vařené brambory
Komentáře
  1. Jejda tu zbožňujeme sekaná neboli u nás karbošky:)K tomu udělám kopec bramborové kaše a rajčatový salátek:)A jsou všichni spokojeni nadmíru.

  2. Já zase plním mleté maso okurkou a vařenými vejcemi na půl a udělám takovou velkou nohavicu a je to taky dobré:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X