Kuřecí prsa v meruňkové marinádě

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky z kuřecích prsou
  • 8 lžic meruňkové marmelády
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 feferonka nebo špetka chilli koření.

Postup receptu

  1. Plátky masa opláchneme a mírně naklepeme
  2. Marmeládu rozmícháme s kečupem a olejem dohladka
  3. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekanou feferonku nebo špetku chilli koření
  4. Promícháme a směsí potřeme plátky masa po obou stranách
  5. Zbytkem směsi plátky zalijeme a necháme je v chladu přes noc proležet
  6. Druhý den upečeme doměkka, během pečení podle potřeby trochu podlijeme
  7. Příloha: hranolky, brambory, zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.