Kuřecí vývar. ❤️ Budete potřebovat: 30 dkg kostí z kuřete,1 stehno,1 cibule,2 mrkve,1 petržel,kousek celeru,sůl,3 kuličky černého pepře ,3 lžíce najemno nasekané petrželové natě,1 kostka zeleninového bujónu,1 vejce,10-15 dkg hrubé mouky..
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg kostí z kuřete,1 stehno,1 cibule,2 mrkve,1 petržel,kousek celeru,sůl,3 kuličky černého pepře ,3 lžíce najemno nasekané petrželové natě,1 kostka zeleninového bujónu,1 vejce,10-15 dkg hrubé mouky.
Postup receptu
- Kosti se stehnem vložíme do 2 1/2 l stsudené vody,osolíme a přivedeme k varu
- Přidáme cibuli a koření,vaříme 1 1/2 hodiny,zeleninu nakrájíme na kostky ,přidáme do polévky a vaříme dašlích 30 minut
- Mezitím si připravíme drobení do polévky
- Do misky rozklepneme celé vejce,osolíme a přisypeme hrubou mouku
- Uhněteme tuhé těsto a nastrouháme ho na struhadle ( strana s většími kapičkami )
- Hotovou zeleninu vyndáme a vývar přecedíme
- Přivedeme opět k varu,zeleninu vložíme zpět a nasypeme nastrouhané těsto
- Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut
Začla jsem dávat do vývaru sterilovanou kukuřici a ještě k masoxu vegetu klasik od Vitany. A hodně petrželky sekané.
U nás se přidává celá cibule, pórek a česnek a nechá se to v polévce vyvařit.
Libeček jse v tom výborný a nebo čerstvá majoránka nakrájená na droboučko.
Vždycky v létě dělám pečené papriky – je to rychlé, levné, ale hlavně výborné. Stačí dát papriky do pekáčku, do každé vložit dva až tři plátky česneku, bohatě pokrájet cibulí, dát pár kapek octa a na každou kousek másla. Pak se to nechá péct, až jsou papriky měkké. Hotové papriky namáčíme v jogurtu se lžičkou majolky (můžete dát i Hellmanns Yofresh – jogurtová majolka) rozmixované s česnekem. Příloha je ideální chléb nebo čerstvá bagetka.