Lívanečky z kynutého těsta

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • 1 vejce
  • 1,5 dkg droždí
  • 2-3 lžíce másla
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • tuk na smažení.

Postup receptu

  1. V malém množství vlažného mléka s cukrem necháme vykynout droždí
  2. Pak je vlijeme do mouky, přidáme vejce, rozpuštěné vlažné máslo a dobře rozmícháme
  3. Zamícháme špetku soli pro chuť a těsto necháme asi 20 minut na teplém místě kynout
  4. Vykynuté těsto naléváme naběračkou do vymaštěných lívanečníků a po obou stranách opékáme
  5. Usmažené lívanečky mažeme marmeládou a zdobíme bílkovým sněhem nebo šlehačkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.