Recept: Omáčka játrová

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 g sádlo syrové“>sádla
  • 2 cibule
  • 150 g jater
  • kmín
  • pepř
  • majoránka
  • sůl
  • Jiška:4 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 30 g mouky.

Postup receptu

  1. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájená játra, okořeníme kmínem, špetkou majoránky a pepřem
  2. Játra opečeme, podlijeme vývarem pro lepší chuť, pokud nemáme tak jen vodou a dusíme 10 min
  3. Pak je umeleme na msovém strojku nebo je dáme do robota
  4. Z tuku a mouky připravíme jišku, rozvaříme ji vývarem předem připraveným se zeleniny nebo bujonu, přidáme rozemletá játra a omáčku prohřejeme
  5. K této omáčce podáváme rýži, knedlu i vařený brambor

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 18 votes

No Comments

  • Dobrý den, já se ráda podělím o svůj receptík na játrovou omáčku co já tam přidávám je rajčatováý protlak a trošku chilly je to výborná večeře s čerstvým chlebem nebo pikantní oběd s rýži.Přeji všem dobrou chuť.

  • Mě tam teda chybí masox v játrech, bez toho to neni ono. Dodá to tomu takovou příjemnou chuť.

  • No, ale bez toho meltí jater já je dělám na tenoučké nudličky a je to mnohem chutnější a labuží to i více oku teda:)

  • kapustu dělámna způsob zelí nebo spíš to už skoro nahrazujeme mísot zelíčka a je to výborná mňamka:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *