Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 g sádlo syrové“>sádla
- 2 cibule
- 150 g jater
- kmín
- pepř
- majoránka
- sůl
- Jiška:4 lžíce sádlo syrové“>sádla
- 30 g mouky.
Postup receptu
- Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájená játra, okořeníme kmínem, špetkou majoránky a pepřem
- Játra opečeme, podlijeme vývarem pro lepší chuť, pokud nemáme tak jen vodou a dusíme 10 min
- Pak je umeleme na msovém strojku nebo je dáme do robota
- Z tuku a mouky připravíme jišku, rozvaříme ji vývarem předem připraveným se zeleniny nebo bujonu, přidáme rozemletá játra a omáčku prohřejeme
- K této omáčce podáváme rýži, knedlu i vařený brambor
Dobrý den, já se ráda podělím o svůj receptík na játrovou omáčku co já tam přidávám je rajčatováý protlak a trošku chilly je to výborná večeře s čerstvým chlebem nebo pikantní oběd s rýži.Přeji všem dobrou chuť.
Mě tam teda chybí masox v játrech, bez toho to neni ono. Dodá to tomu takovou příjemnou chuť.
Tak tohle je bomba s tím rajčatovým protlakem to určtě zkusím zní to skvěle mňam,
S tím protlakem je to fakt výborná věc a taky to tu chu´t trošku pozmění:)
No, ale bez toho meltí jater já je dělám na tenoučké nudličky a je to mnohem chutnější a labuží to i více oku teda:)
kapustu dělámna způsob zelí nebo spíš to už skoro nahrazujeme mísot zelíčka a je to výborná mňamka:)
Kapustou plním kuřecí rolky a je to naše nej nej oblíbené jídlečko 🙂
a hodně majoránky tam musí být jinak to neni ončo a masox se špetkou pálivé papriky