Recept: Polévka z uzeného masa

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 0,5 půl l vody
  • 500 g aaž 1 kg uzeného masa
  • 100 g zeleniny
  • celer
  • cibule
  • 30-40 g krupice
  • POZOR sůl nedáváme uzené je slané!!!!

Postup receptu

  1. Uzené maso dobře propereme, je-li příliš slané, vložíme do vroucí vody, krátce je ovaříme, vodu slijeme a pak maso znovu zalijeme teplou vodou, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme, až maso nezměkne
  2. Maso vyndáme, zeleninu protlačíme cedníkem
  3. Do polévky zaváříme krupky nebo krupici
  4. Nakonec přidáme posekanou pažitku

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 10 votes

4 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *