Polévka z uzeného masa

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 0,5 půl l vody
  • 500 g aaž 1 kg uzeného masa
  • 100 g zeleniny
  • celer
  • cibule
  • 30-40 g krupice
  • POZOR sůl nedáváme uzené je slané!!!!

Postup receptu

  1. Uzené maso dobře propereme, je-li příliš slané, vložíme do vroucí vody, krátce je ovaříme, vodu slijeme a pak maso znovu zalijeme teplou vodou, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme, až maso nezměkne
  2. Maso vyndáme, zeleninu protlačíme cedníkem
  3. Do polévky zaváříme krupky nebo krupici
  4. Nakonec přidáme posekanou pažitku

Komentáře

  1. Já teda nevím, ale dávám ještě do uzené polévky masox, a mrkev ta tam chybí bez těchto ingrediencí to neni ono.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.