Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 800g cukety
- 400g tvrdý sýr
- 400g salám junior
- 2 vejce
- 2 dcl oleje
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek strouhanky
- 2 lžičky vegety
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- trochu majoránky
Postup receptu
- Cuketu, sýr a salám nastrouháme na větších slzičkách(cuketu strouháme bez semínek),cibuli nakrájíme na kostičky a pak všechny ingredience přimícháme
- Na vymyzaný a vysypaný plech strouhankou nebo hrubou moukou vysypeme umíchanou hmotu a dáme píct na půl hoďky do trouby
- Jak dostává sekaná zlatavou barvu a odlepuje se od plechu je upečeno
- Můžete podávat s bramborovou kaší,a le je dobrá i za studena s chlebem, hořčicí a okurkem
- Dobrou chuť
Je to opravdu balada. A kdo nemusí maso ať nahradí salám sojovým granulátem.
Olomoucké tvarůžky na grilu jsou opravdu výborné. Dáváme je do alobalu společně s kořením, troškou piva, okmínovat, kousek cibule a česneku. K tomu opečené pečivo, zeleninový salát a nějaký ten dresink. Občas vyrábím, občas koupím – výborné jsou Hellmann´s – teď mají nový Kari a ananas nebo máme rádi Francouzský.