Tradiční bábovka ze šlehačky s polevou

Tradiční bábovka ze šlehačky s polevou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 4 vejce
  • 1/2 l polohrubé mouky
  • 1/4 kg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 10 dkg čokoládové (nebo jiné dle preferencí) polevy

Postup receptu

  1. Vejce smícháme s cukrem, přidáme vanilkový cukr a postupně přidáváme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva
  2. Troubu předehřejeme na 170 °C
  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
  4. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 45 minut
  5. Čokoládovou polevu rozpustíme a vychladlou bábovku s ní přelijeme
  6. Necháme zcela zatuhnout
Komentáře
  1. Nevím, co dělám špatně, ale nefde mi vyklopit z formy. Už jsem ji pekla dvakrát a vždy jsem ji musela pracně dolovat ne a ne se vyklopit. Bábovku máme doma hodně rádi, ale zkrz tohle ji moc nedělám. Poradíte?

  2. Jo jo děkuji za radu, hned se to líp vyklopuje :))) S TOU STROUHANKOU JSEM TO ale někde už slyšela.

  3. klasika bábovka a prto Vám dávám radu nad zaltu přidejte do bábovky bu´d na olátečky nebo nakrouhat jablíčko.
    bábovku to zjemní a je taková mokřejší neni tak vysušená!!!!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X