Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 šlehačka
- 4 vejce
- 1/2 l polohrubé mouky
- 1/4 kg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 10 dkg čokoládové (nebo jiné dle preferencí) polevy
Postup receptu
- Vejce smícháme s cukrem, přidáme vanilkový cukr a postupně přidáváme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva
- Troubu předehřejeme na 170 °C
- Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
- Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 45 minut
- Čokoládovou polevu rozpustíme a vychladlou bábovku s ní přelijeme
- Necháme zcela zatuhnout
Nevím, co dělám špatně, ale nefde mi vyklopit z formy. Už jsem ji pekla dvakrát a vždy jsem ji musela pracně dolovat ne a ne se vyklopit. Bábovku máme doma hodně rádi, ale zkrz tohle ji moc nedělám. Poradíte?
Formu na bábovku musíš vymazat máslem nebo tukem a pak vysypat strouhankou
Jo jo děkuji za radu, hned se to líp vyklopuje :))) S TOU STROUHANKOU JSEM TO ale někde už slyšela.
Jo to znám taky strouhanka je na to nejlepší, opravdu se to nepřípálí:)
Toho kypřícího úrášku bych tam dala radši sáček a půl je pak kypřejší.
klasika bábovka a prto Vám dávám radu nad zaltu přidejte do bábovky bu´d na olátečky nebo nakrouhat jablíčko.
bábovku to zjemní a je taková mokřejší neni tak vysušená!!!!