Luxusní smetanová omáčka k těstovinám nebo knedlíkům

Luxusní smetanová omáčka k těstovinám nebo knedlíkům
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

Jíška:

  • 45 g mouky
  • 40 g tuku
  • vývar z kostí
  • sůl
  • 0,5 sladké smetany
  • 30 g mouky
  • 1,5 dl smetany na rozkvedlání mouky
  • můžeme i mandle

Postup receptu

  1. Smetanu nebo mléko přivedeme k varu
  2. V 1,5 dl smetany dobře rozkvedláme mouku, za stálého míchání jí přilijeme do vařící smetany a necháme 5–10 minut povařit na mírném ohni
  3. Na prudkém žáru by se lehce připálila
  4. Hotovou omáčku mírně osolíme, zamícháme do ní spařené mandle, které najemno nakrájíme na nudličky
  5. Omáčka je výborná k těstovinám, ke knedlíku a nokům

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X