Smetanová omáčka

Smetanová omáčka
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Jiška:45 g mouky 40 g tuku
  • vývar z kostí
  • sůl
  • 0,5 sladké smetany
  • 30 g mouky
  • 1 0,5 dl smetzany na rozkvedlání mouky
  • můžeme i mandle
  • jak kdo má rád.

Postup receptu

  1. Smetanu nebo mléko přivedeme k varu
  2. V 1 0,5 dl smetany dobře rozkvedláme mouku, za stálého míchání jí přilijeme do vařící smetany a necháme 5-10 minut povařit na mírném ohni
  3. Na prudkém žáru by se lehce připálila
  4. Hotovou omáčku mírně osolíme, zamícháme do ní spařené mandle, kterénajmeno nakrájíme na nudličky
  5. Tato omáčka je výborná k těstovinám ke knedlíku a nokám

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X