Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Jiška:45 g mouky 40 g tuku
- vývar z kostí
- sůl
- 0,5 sladké smetany
- 30 g mouky
- 1 0,5 dl smetzany na rozkvedlání mouky
- můžeme i mandle
- jak kdo má rád.
Postup receptu
- Smetanu nebo mléko přivedeme k varu
- V 1 0,5 dl smetany dobře rozkvedláme mouku, za stálého míchání jí přilijeme do vařící smetany a necháme 5-10 minut povařit na mírném ohni
- Na prudkém žáru by se lehce připálila
- Hotovou omáčku mírně osolíme, zamícháme do ní spařené mandle, kterénajmeno nakrájíme na nudličky
- Tato omáčka je výborná k těstovinám ke knedlíku a nokám