Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 kg syrového špenátu
- 0,5 kg protlaku
- 50 g tuku
- 0,5 cibule
- 10 g mouky
- 1 žloutek
- 0,25 mléka
- pepř
- česnek
Postup receptu
- Čistě opraný špenát krátce vaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme, ale vodu slijeme zvlášť
- Špenát posekáme, nebo umeleme
- Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak
- Špenát zjemňujeme mlékem, popřípadě ještě žloutkem
- Nakonec vmícháme prolisovaný česnek
- Příloha je výborná vařené vejce a vařené brambory, knedlík bramborový nebo i těstoviny
No teda?Chybí tam masox a smetana. To pak neni špenát, ale tráva bez chuti, to jse na mě nezlobte teda.
Houby se u nás převážně suší, ale kamarádka mě poradila, že je mám zamrazit a to tak, že je osmahnu na cibulce, nechám zchladnout a pak je dám na mrazák a do polévek a pod maso a do guláše je to bomba a bez práce:)