Špenát dušený

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg syrového špenátu
  • 0,5 kg protlaku
  • 50 g tuku
  • 0,5 cibule
  • 10 g mouky
  • 1 žloutek
  • 1 0,25 mléka
  • pepř česnek

Postup receptu

  1. Nejobvykleji připravujeme špenát dušený
  2. Čistě opraný špenát krátce vaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme, ale vodu slijeme zvlášť
  3. Š penát usekáme, umeleme
  4. Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak
  5. Špenát zjemŇujeme mlékem, popřípadě ještě žloutkem
  6. Kdo rád ješrtě se přidává ulisovaný česnek
  7. Příloha je výborná vařené vejce a vařené brambory, knedlík bramborový nebo i těstoviny

Komentáře

  1. No teda?Chybí tam masox a smetana. To pak neni špenát, ale tráva bez chuti, to jse na mě nezlobte teda.

  2. Houby se u nás převážně suší, ale kamarádka mě poradila, že je mám zamrazit a to tak, že je osmahnu na cibulce, nechám zchladnout a pak je dám na mrazák a do polévek a pod maso a do guláše je to bomba a bez práce:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.