Sterilovaný salát z červené řepy

Sterilovaný salát z červené řepy

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 kg červené řepa „>řepy
  • 2 kg hlávkového zelí
  • 1 kg cibule
  • podle chuti jemně nastrouhaný křen
  • 30 dkg jemného krystalového cukru
  • 1/4 l oleje
  • 1/2 l octa
  • 1 nakladač Deko (nebo podobný přípravek).

Postup receptu

  1. Řepu důkladně omyjeme a neloupanou ji uvaříme doměkka
  2. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky či kostičky Ve větší míse řepu smícháme s jemně nakrouhaným zelím, na kolečka nakrájenou cibulí a strouhaným křenem
  3. Ocet mírně zahřejeme, rozpustíme v něm Deko, procedíme a společně s olejem a cukrem přidáme k zelenině
  4. Promícháme a necháme do druhého dne proležet
  5. Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X