Ingredience
- 6 vajec
- 6 lžic studené vody
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 hrnek strouhaného kokosu. Kokosový krém: 12,5 dkg másla
- 12,5 dkg tvarohu
- 20 dkg kokosu
- 2 dl mléka
- cca 20 dkg moučkového cukru. Na ozdobu: kousky kompotovaného nebo čerstvého ovoce.
Postup receptu
- Bílky ušleháme s vodou dotuha
- pak do nich postupně zašleháme žloutky a cukr
- Lehkým obracením vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a strouhaný kokos
- Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a upečeme dorůžova
- Vychladlý korpus podélně rozřízneme a naplníme polovinou krému
- Boky dortu potřeme další částí krému a obalíme strouhaným kokosem
- Povrch dortu potřeme zbývající krémem a ozdobíme kousky kompotovaného ananasu, mandarinek nebo jiným ovocem
- Kokosový krém: Kokosovou moučku spaříme horkým mlékem a necháme vychladnout
- Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme tvaroh a spařený kokos