Vepřové kotlety v pikantní omáčce

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 dl bílého vína
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička hořčice
  • trochu vývaru z kostky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • feferonky.

Postup receptu

  1. Vepřové kotlety částečně vykostíme, od zbylých kostí odřízneme maso alespoň do poloviny, po obvodu na několika místech nařízneme a naklepeme
  2. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme ji na lžíci oleje, vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme a podusíme
  3. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájené feferonky a prohřejeme
  4. Kotlety osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji
  5. Přeložíme je na talíře, slabě potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou, posypeme jemně nakrájenou okurkou a hned podáváme
  6. Příloha: ochucená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.