Vločkový nákyp s jablky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 25 dkg ovesných vloček
  • sůl
  • 4 vejce
  • 2 dkg cukru
  • rozinky
  • 1 kg jablek
  • skořicový cukr.

Postup receptu

  1. Do vroucího mléka nasypeme ovesné vločky , nepatrně osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou kaši
  2. Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme vychladlou kaši, přisypeme spařené rozinky a vmícháme sníh z bílků
  3. Do vymaštěného a vysypaného pekáče dáme vrstvu těsta
  4. vrstvu oloupaných a nastrouhaných jablek, posypeme skořicovým cukrem, pak opět vrstvu těsta a jablek, končíme těstem
  5. Nahoru poklademe vločky másla a pečeme asi 40 minut

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 11 votes

Komentáře

  1. Dnes jsme ho dělla dětem a byli všichni moc spokojení, ještě jsem to nedělal, tak jsme měla trošičku obavy:(. Ale byly zbytečné je to opravdu výborné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00