Žampionová omáčka se smetanou. ❤️ Budete potřebovat: 30 dkg žampionů, sůl, 1 kostka masoxu nebo houbového bujonu, 2 dl šlehačky, špetka mletého kmínu, 2 dl zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 30 dkg žampionů
- sůl
- 1 kostka masoxu nebo houbového bujonu
- 2 dl šlehačky
- špetka mletého kmínu
- 2 dl zakysané smetany
- 1 lžíce polohrubé mouky.
Postup receptu
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme je s přidáním mletého kmínu a bujónové kostky v malém množství vody
- Houby občas promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru
- Když jsou houby měkké, zahustíme je lžící mouky, kterou rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáme i sladkou a kysanou smetanu
- Při mírné teplotě povaříme
- Dochutíme solí, špetkou mletého pepře a citronovou šťávou
je to moooc dobré, ale já tam dávám ještě petrželku nakonec.
u nás doma všichni miluji omajdy a už jsem nevěděla jako mám dělat:(. našla jsme tady v receptech tuhle žampionovou a je vyhráno mají ji rádi, tak máe další oblíbenou do zbírky jupí.
Tuto si oblíbil můj manžílek a dělám ji jednou měsíčně, opravdu s eosvědčila je výborná s kendlíčkem nebo nokama to máme rádi.
Chci se zeptat, jaký maso k tomu můžu dát?:-D
Určitě jí zkusím.
Děkuji za odpověď.
Zuzana
Tahle omáčka je naprosto skvělá..doporučuji zkusit ji s knedlíkem z mikrovlnky (z Apetitu).. Díky za recept..
Jsem v kuchyni amatér ale dle receptu ji uvařit je velice lehké. Akorát jsem žampiony měl sterelizované takža příprava byla podstatně kratší.
Takovou odpornost bych nesnědl.