Tisk

Acidofilní mléko

Acidofilní mléko je druh kysaného mléka, které bylo vyrobeno za pomoci mléčných bakterií. Podle druhu těchto bakterií, které patří mezi acidofilní organismy, také dostalo svůj název. Je vhodné pro osoby, kterým běžné a hlavně tučnější mléko působí trávicí obtíže. Acidofilní mléko je možné využít na různé nápoje, do kterých můžeme přidávat i ovoce nebo zeleninu. Dobrá je z něj i zálivka na listové saláty. 


Další pojmy slovníku:

  • Jáhly

    Jáhly známe jako malé žluté kuličky o průměru asi 1 mm. Patří mezi obilné výrobky a vyrábějí se z loupaného prosa. Mají vysokou výživou hodnotu,...

  • Kávovar

    Kávovary jsou zařízení na vaření kávy, aniž by bylo nutné vařit vodu v samostatném spotřebiči a zalévat kávu nasypanou do hrnku. Přestože celá řada...

  • Pšeničná mouka hrubá

     Tato mouka se mele z potravinářské pšenice z vnitřního zrna, kde na rozdíl od povrchu pšeničného zrna je méně bílkovin, které tvoří lepek....

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...

  • Kukuřičná mouka

    Kukuřičná mouka se mele z vyzrálých kukuřičných zrn. Její používání není příliš rozšířeno, protože je to teplomilnější plodina a u nás se pěstovala...



Nové příspěvky