Tisk

Acidofilní mléko

Acidofilní mléko je druh kysaného mléka, které bylo vyrobeno za pomoci mléčných bakterií. Podle druhu těchto bakterií, které patří mezi acidofilní organismy, také dostalo svůj název. Je vhodné pro osoby, kterým běžné a hlavně tučnější mléko působí trávicí obtíže. Acidofilní mléko je možné využít na různé nápoje, do kterých můžeme přidávat i ovoce nebo zeleninu. Dobrá je z něj i zálivka na listové saláty. 


Další pojmy slovníku:

  • Cukr Demerara

    Je to nerafinovaný, granulovaný hnědý cukr vyrobený z extraktu cukrové třtiny, Pochází z kolonie kolonie Demerara v Guayaně, po níž je pojmenován,...

  • Muškátový oříšek

    Muškátový oříšek je kulovité sušené jádro pecky muškátovníku pocházejícího z Indonésie. Pecka je pak z masitého plodu podobného meruňce. Prodává se...

  • Fritovací olej

    Jedná se o průmyslově vyráběný olej, který je vhodný pro použití ve fritovacím hrnci, neboli fritéze, ke smažení různých potravin. Fritovací olej...

  • Mandarinky

    Mandarinky patří mezi citrusy. Jsou to plody citrusového stromku, který je odrůdou oranžovníku. Mandarinek je mnoho druhů a kvalitní mandarinky by...

  • Koktejl bez alkoholu

    Základem nealkoholického koktejlu je nejčastěji mléko nebo některý z mléčných výrobků, jako je kefír, podmáslí, smetana, jogurty. Ale koktejl lze...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...