Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Fritování

    Fritování je způsob smažení, kdy je smažená potravina celá ponořená v oleji nebo tuku. Protože se přitom používá vysoká teplota, je fritování...

  • Kola

    Výtažek z ořechů kolovníku, což je druh stromu rostoucí v tropických deštných pralesech převážně v západní Africe, ale také v Brazílii, na Jamajce...

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...

  • Short drink

    Je to alkoholický míchaný nápoj, který by se měl konzumovat krátkou dobu, proto se podává v malém množství, obvykle v rozmezí 5-15 cl. Patří sem...

  • Pšeničné klíčky

    Klíčky pšeničných obilek, základů nových rostlinek, se obvykle oddělují od zrn zpracovávaných na mouku. Třebaže klíčky představují jen malou část...



Nové příspěvky
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.
  • Re: Re: amoletky s nuteklou a šlehačkou
    nám nevadí ani marmeládka, ikdyž Nutela je prostě nejlepší
  • ovesné vločky
    Ahoj, chtěla bych vyzkoušet tyhle sušenky a chci se zeptat jaké ovesné vločky tam používáte?...
  • mám problém
    Chleba si nechávám nakynout v pekárně, pak nechám ještě v ošatce, než se trouba nahřeje a pak...