Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Sašimi (Sashimi)

    Jedná se o japonské tradiční jídlo jehož název se objevuje už ve 14. století. Základem tohoto pokrmu je syrová ryba nebo jiný mořský živočich....

  • Sardele

    Sardele, někdy také zvané sardelky, jsou malé rybky velké asi 15 cm a žijící ve Středozemním moři. Jejich další a dnes již zastaralý název je...

  • Ďas mořský

    Mořská ryba, která žije u středozemního a atlantického pobřeží Evropy, Afriky a Ameriky v poměrně velké hloubce. Má tak velkou a bizarní hlavu, že...

  • Kysané mléko

    Kysané mléko je ještě stravitelnější než mléko sladké. Při domácím chovu je možné si pochutnat na přirozeně zkyslém mléce. V prodeji kysané mléko...

  • Rýže

    Rýže se pěstuje od dávných dob na Dálném Východě, především v Číně, ale postupně se její pěstování rozšířilo do dalších vhodných oblastí. Rýže je...



Nové příspěvky
  • perník
    perník je naozaj výborný a ja som do cesta pridala ešte aj caro nápoj. perník bol skutočne výborný
  • rohlíčky
    a ak v jogurte alebo kefíre ešte rozmiešate aj caro cereálny nápoj, bude mať cesto ešte lepšiu chuť
  • lívančeky
    do cesta som pridala aj caro cereálny nápoj a cesto malo výbornú chuť
  • bábovka
    do bábovkového cesta bežne pridávam caro nápoj, ktorý rozpustím v mlieku. cesto je naozaj výborné.
  • rezy
    kakao zvyknem zmiešať ešte s caro cereálnym nápojom, ten dodá naozaj famóznu chuť