Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Jablečný ocet

    Cukr obsažený v jablečné dužnině se kvašením postupně přemění na alkohol a kyselinu octovou. Jablečný ocet lze vyrobit i po domácku, ale nikdy není...

  • Červená čočka

    Různé odrůdy čočky se obvykle rozlišují podle barvy, podle které získávají i název. Jinak mají všechny druhy čočky plochý diskovitý tvar a liší se...

  • Rajče

    Rajče neboli rajské jablko pochází z Jižní Ameriky a kdysi se mu říkalo jablko lásky. Rajče je příbuzné bramboru, plod je bobule. Přestože bylo v...

  • Výluh z bylin

    Výluhem většinou připravujeme některé léčivé nápoje a to z naťových bylin. Mělo by při něm dojít k šetrnému vyluhování látek rozpustných ve vodě a...

  • Podmáslí

    Podmáslí je vedlejší produkt při výrobě másla. To se týká tradičního podmáslí. Průmyslově je podmáslí také vyráběno kysáním mléka a odstraněním...



Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...