Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Long drink

    Long drink je název pro druh alkoholického míchaného nápoje, koktejlu, který by se měl konzumovat nejméně 30 minut. Je tedy určen na popíjení a...

  • Solamyl

     Solamyl je obchodní název bramborové škrobové moučky. Je tak vžitý, že se běžně používá pod tímto označením i v receptech. Bramborovou moučku...

  • Rostlinný tuk

    Rostlinný tuk je získáván speciálními technologickými postupy z rostlin, které obsahují tuky. V podstatě se jedná o tytéž rostliny, ze kterých je...

  • Pšeničná krupice hrubá

     Pšeničná krupice se vymílá na hrubší strukturu než hrubá mouka. Větší částice velmi dobře vstřebávají vodu, takže konečný výrobek je pak...

  • Kadeřávek

    Kadeřávek je blízce příbuzný s kapustou a zelím a pěstuje se ve formách s kadeřavými nebo s hladkými listy. Pochází pravděpodobně ze Středozemí,...



Nové příspěvky
  • recept
    Cesto na tortu som ešte pobláznila s cereálnym nápojom Caro, ktorý dodá výbornú chuť.
  • recept
    aj klasické sušienky sa dajú spraviť netradičnými a to tým, keď do cesta použijete cereálny nápoj...
  • recept
    Do tohto koláčika sa výborne hodí aj nápoj Caro, ktorý pridávam do cesta.
  • recept
    často pri pečení používam do cesta zdravý cereálny nápoj Caro.
  • cukroví
    Domácí vánoční cukroví již několik let objednávám přes...