Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Cukr krupicový

    Krupicový cukr, prodávaný pod obchodním názvem cukr krupice, je cukr jemněji mletý než cukr krystalový. Pro svoji strukturu je někdy označován jako...

  • Chipsy

    Slovo chipsy je převzato z angličtiny a v Anglii se tak označují bramborové hranolky, lupínky se nazývají crisps. V českém jazyce název chipsy...

  • Vepřový bůček

    Vepřový bůček je maso z boční části vepře. Jedná se o poměrně tučnou část masa, které je tukem silně prorostlé a tukovou vrstvou je i obalené....

  • Vepřová kotleta

    Vepřová kotleta je maso z hřbetní části vepře a je vlastně součástí části, která se nazývá pečeně nebo také karé. Z libovější části se pak...

  • Kuře

    Kuře a kuřecí maso je dnes jeden z nerozšířenějších druhů masa. Přispěl k tomu průmyslový odchov, takže kuře je dnes chlazené nebo mražené k...



Nové příspěvky
  • Ricoré
    Doporučuji ledovou kávu s Caro Ricoré, to obsahuje jak kvalitní praženou rozpustnou kávu, tak...
  • Re: rada
    To se nedá přesně říci, když každý dává jiné ingredience. jiný druh oleje, jiný poměr brambor,...
  • Ryngle
    Kolik KJ obsahuje ryngle? Zjistila jsem,že u tohoto ovoce se hodnoty u různých poradců velice...
  • Re: Re: Re: Foto
    Ano to je kremenac to neni klouzek...ten ma citronovo zlutou stopku
  • Re: Re: Re: čočku budu dělat poprvé s mačkaným česnekem.
    Česnek a majoránka se dávají do čočkové polévky, nikoliv do čočky na kyselo ...