Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Hrách

    Hrách je známá bobovitá rostlina pocházející ze Středomoří. V kuchyni se používají semena vyloupaná z lusků, která jsou v době zralosti žlutá nebo...

  • Casserole

    Nejedná se o název pokrmu, ale o název z francouzštiny. Používá se pro skleněný, keramický nebo ocelový hluboký velký hrnec, mísu nebo pekáč, ve...

  • Makrela

    Tato ryba se nazývá makrela obecná a jedná se o mořskou rybu žijící v poměrně velkých počtech v různých mořích. Velikostí se jedná o menší rybu o...

  • Libeček lékařský

    Velká vytrvalá rostlina pochází ze Středozemí a její listy se podobají listům celeru. Obsahuje řadu vitamínů, pryskyřičných látek, kyselin a...



Nové příspěvky
  • kedlubnový salát
    Kedlubnový salát jsem vyzkoušela a moc nám chutnal doporučuji jej vyzkoušet.
  • Neskutečnost
    Takovou odpornost bych nesnědl.
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.