Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Cukr moučkový

    Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do...

  • Fenykl

    Jedná se o aromatická sušená semena (plody) rostliny, která pochází ze Středozemí, ale běžně se pěstuje i v našich podmínkách. Semena mají lehce...

  • Pšeničná krupička

     Pšeničná krupička je jen o něco hruběji mletá a má také o něco tmavší barvu než hrubá mouka. Používá se na vaření kaší, zvláště pro malé...

  • Sladká mletá paprika

    Mletá paprika je hojně používané práškové koření jasně červené barvy a palčivé chuti, kterou ovlivňuje svým množstvím alkaloid kapsicin v paprice...

  • Kmín

    Kmín pochází z Evropy a Asie. Je dobře známý nejen u nás, ale i v celé Evropě, kde všude dobře roste, místy i planě. V kuchyni se používají semena...



Nové příspěvky
  • Boží řezy
    V receptu na Boží řezy je uvedeno dvě lžíce solamylu,prosím Vás ,kde se přidává,protože v postupu...
  • Re: Vegetariánská tortila se sádlem?
    Mexická tortilla je především z kukuřičné mouky, ne pšeničné. Celé je to česká úprava.
  • Vegetariánská tortila se sádlem?
    To se mi moc nezdá. Je tedy v původní mexické receptuře sádlo, nebo to je až česká úprava?
  • mnam
    jeto opravdu vinikajici s bramborovou kasi s česnekem mnam
  • řízky
    výborné a diabolské :) ako prílohu som servírovala zemiakové guličky pommes noisettes