Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Bazalka

    Bazalka je jednoletá rostlina původem z Indie. Její aromatické listy mají příjemnou vůni a používá se jako kořenící bylinka. Čerstvé listy se vůní...

  • Těstoviny

    Původ těstovin historikové umisťují do Číny, odkud je do Evropy ve 13. století údajně přinesl italský cestovatel Marco Polo. Na jejich rozšíření po...

  • Acidofilní mléko

    Acidofilní mléko je druh kysaného mléka, které bylo vyrobeno za pomoci mléčných bakterií. Podle druhu těchto bakterií, které patří mezi acidofilní...

  • Hlíva ústřičná

    Hlíva patří mezi velmi chutné houby. Má výraznou houbovou chuť a je vonnější než žampiony. Mírnou nevýhodou je to, že je poněkud tužší a proto...

  • Cirzna

    Cizrna je luštěnina velmi příbuzná hrachu, proto se také někdy nazývá římský hrách. Je známá téměř od pradávna, protože byla vyšlechtěna údajně...



Nové příspěvky
  • cupcakes
    I do cupcakes (podobné muffinům) lze přidávat Caro :) Můžu doporučit! Pokud chcete, celý recept...
  • banánový sen
    Hmmm, pěkné recepty s banánem. Určitě nějaké vyzkouším. Přidala bych ráda ještě tento tip:...
  • Náhrada cukru
    Zdravím všechny, díky za tipy v článku! Snažím se stravovat zdravěji, takže se snažím omezovat i...
  • tvarohovy dort
    Dort muze byt dobry, ale rychly? Znam daleko rychlejsi recepty.
  • Další možnost
    Zdravím, med je super! Jenže nehodí se úplně všude. Takže někde používám třeba také maltitol -...