Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...

  • Short drink

    Je to alkoholický míchaný nápoj, který by se měl konzumovat krátkou dobu, proto se podává v malém množství, obvykle v rozmezí 5-15 cl. Patří sem...

  • Skořice pravá

    Je to světlehnědá sušená kůra dřeviny a to skořicovníku ceylonského, pocházejícího z Indie. Sušená kůra má velmi příjemnou silnou vůni a jemnou...

  • Cukr vanilkový

    Vanilkový cukr je náhražkou pravé vanilky. Jedná se o jemný cukr ochucený chemicky vyráběným ethylvanilinem, který svou chutí a vůní pravou vanilku...

  • Cukr Muskovado

    Muskovado ( Muscovado) je surový nerafinovaný třtinový cukr. Jeho významnými producenty byly Filipíny a ostrov Barbados. Proto je také známý jako...



Nové příspěvky