Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Kdoule

    Kdoule jsou plody keře nebo stromu kvetoucího růžovými květy, proto se někdy využívá i jako okrasný strom. Jsou to kulovité až podlouhlé malvice...

  • Cereálie

    Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ...

  • Mrkev

    Mrkev je rostlina pocházející z jižní Asie, kde dnes ještě rostou její nešlechtěné druhy, ale ty můžeme objevit i u nás. Předpokládá se, že se ve...

  • Tavený sýr

    Tavené sýry jsou měkké sýry, které se vyrábí z jednoho nebo více druhů sýrů a to měkkých i tvrdých. Jsou vyráběny v mnoho druzích pod různými...

  • Vanilka

    Jsou to sušené plody (lusky) z vyšlechtěné popínavé orchideje původem z Mexika. Dnes se vanilka produkuje také na Madagaskaru a v dalších...



Nové příspěvky
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...
  • Pečené kuře a la kachna
    Říká se s kachními, nikdy jsem neslyšela s kačeními...........
  • Luxusní dort
    Je to lehký dort a jsem moc ráda že jsem ho mohla vyzkoušet je moc dobrý určitě ho ještě udělám....
  • No, nevím....
    Zkoušela jsem, nadšení jsme nebyli. Je to strašně jemné, hodně pudinkové a "mokrá" poleva typu...