Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Zelí bílé

    Zelí je v podstatě odrůda brukve, která tvoří pevnou hlávku, v případě bílého zelí v barvě světle zelené s bílými košťály. Doporučuje se především...

  • Sušené droždí

    Sušené droždí je dehydrovaný druh droždí, průmyslově vyráběné ve formě tak drobných krystalků, že připomínají prášek. Lze je používat stejně jako...

  • Kmín

    Kmín pochází z Evropy a Asie. Je dobře známý nejen u nás, ale i v celé Evropě, kde všude dobře roste, místy i planě. V kuchyni se používají semena...

  • Jalovec

    Jsou to plody stálezeleného stromu, který roste přirozeně na severní poloukouli a tedy i našem území. Jako koření se používají bobule, obvykle...

  • Muffin

    Jedná se o pečivo, původem z Anglie a Ameriky, pečené jako malý bochánek asi 8 cm v průměru. Na jeho pečení existují speciální formy nebo se může...



Nové příspěvky