Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Tagliatelle

    V italské kuchyni jsou těstoviny tagliatelle boloňskou specialitou. Jsou to ploché, 6 mm široké stužkovité nudle, které se stejně jako ostatní...

  • Jablečný ocet

    Cukr obsažený v jablečné dužnině se kvašením postupně přemění na alkohol a kyselinu octovou. Jablečný ocet lze vyrobit i po domácku, ale nikdy není...

  • Výluh z bylin

    Výluhem většinou připravujeme některé léčivé nápoje a to z naťových bylin. Mělo by při něm dojít k šetrnému vyluhování látek rozpustných ve vodě a...

  • Topinkovač

    Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a...

  • Okurka salátová

     Okurka je teplomilná plodová zelenina pocházející z Indie a je příbuzná s tykvemi. Šlechtěním již bylo odstraněno hořknutí plodů pěstovaných...



Nové příspěvky
  • Dušená vinná klobása
    Nejlepší chuť mají podle mne dušené klobásy na víně ;-)
  • Peciválky
    V naší rodině se tradice peciválek na Štědrý den dědí po několik generací.Tento úkol připadne...
  • recept
    Medzi našu obľúbenú prílohu patria výborné hranolky mccain – Sprinter, ktoré sú fakt veľmi dlhé a...
  • recept
    Medzi našu obľúbenú prílohu patria výborné hranolky mccain – Sprinter, ktoré sú fakt veľmi dlhé a...
  • recept
    Výbornou prílohou sú hranolky od mccain, ktoré sú chrumkavé a viete si ich pripraviť aj v rúre...