Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Kedlubna

    Kedlubna je zeleninou, která patří do zelných odrůd. Ve starších receptech je někdy pojmenována jako brukev, což je původní název plané nešlechtěné...

  • Husa

    Husa patří mezi nejtučnější druh drůbeže. Současně je i dost velká a proto se vždy připravovala pouze při výjimečných příležitostech. V obchodech...

  • Whisky

    Whisky je převzatý název ze skotské angličtiny "whisky" nebo z irské angličtiny "whiskey" označující nápoj destilovaný z...

  • Marinování

    Marinováním nazýváme máčení potravin v tekutině s kořením, někdy i se zeleninou. Účelem je nabytí větší křehkosti a výraznější chuti. Marinuje se...

  • Karafa

    Je to dekorativní nádoba pro studené nápoje, která má obvykle úzké hrdlo a je často vybavena uzávěrem. Obvykle je vyrobena ze skla, ale může být i...



Nové příspěvky
  • recept
    recept vyzerá naozaj skvele, ja veľmi rada experimentujem aj s Caro nápojmi či už v pečení alebo...
  • Kuskus s Caro
    Kuskus na sladko je celkem netradicni, ale urcite supr napad, jak jej jeste vyuzit :) Vyzkouseim...
  • koktejl
    skvelé a hlavne zdravé nápoje si rada pripravujem z Caro nápoja, ktorý je skvelý do rôznych...
  • nápoj
    skvelé zdravé nápoje si rád pripravujem s pomocou nápoja Caro, z ktorého sa dajú pripraviť skvelé...
  • recept
    skvelý recept, ktorý ja som doplnila o skvelý zdravý nápoj Caro