Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Bažant

     Bažant je jedním z druhů zvěřiny, který se pěstuje uměle v bažantnicích a pro běžné spotřebitele je k dostání i ve specializovaných...

  • Cereálie

    Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ...

  • Brynza

    Brynza, slovensky bryndza, je měkký a solený ovčí sýr vyráběný z hrudkového ovčího sýra. Není specialitou jen Slovenska, vyrábí se i v jiných...

  • Kolínka

    Kolínka jsou drobné těstoviny vyráběné průmyslově. Jedná se o drobné kousky těstovin, na povrchu rýhované, duté a stočené do půloblouku, který...

  • Celer bulvový

    Bulvový celer se údajně pěstoval již ve starém Egyptě, ale v Evropě se začal pěstovat až v 17.století. Tento celer se pěstuje pro mohutný...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...