Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Cuketa

    Cukety, zuccchini neboli zucchetti jsou typem tykve obecné. V některých receptech se také objevují pod zjednodušeným názvem cukýny nebo cukíny....

  • Zelí bílé

    Zelí je v podstatě odrůda brukve, která tvoří pevnou hlávku, v případě bílého zelí v barvě světle zelené s bílými košťály. Doporučuje se především...

  • Jalovec

    Jsou to plody stálezeleného stromu, který roste přirozeně na severní poloukouli a tedy i našem území. Jako koření se používají bobule, obvykle...

  • Ementál

    Světově proslulý švýcarský sýr se vyrábí z kravského mléka. Emmental v překladu znamená údolí Emme, řeky, která protéká středem Švýcarska a odtud...

  • Lasagne

    Lasagne jsou typické italské těstoviny využívané k zapékání. Na rozdíl od známých širokých nudlí jsou ještě širší, tvarově představují spíše malé...



Nové příspěvky
  • dITWEQcMGTmnWy
    I'm in a band loan companies rosenberg texas students a structured, supervised program of...
  • qdYMrrpoYDWRQf
    I'd like to pay this cheque in, please http://www.biomarket.com.br/frutas-secas.html potassium...
  • ZzMNNLTqMNZu
    I'm unemployed homepath loan rates The student's right to health care by the University's Campus...
  • nfDPfSpnUp
    I'll text you later best company to do my homework address or other pertinent information within...
  • czVbOONJAtOJXv
    Stolen credit card http://www.stlukesmetuchen.org/highest-fixed-rate-annuities/ brighton...