Tisk

Konfitování

Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o variantu francouzské úpravy masa, která však již neslouží ke konzervaci. Dnes se konfitováním nazývá příprava masa, které se nejdříve marinuje v soli a koření. Pak se velmi pomalu, až několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji se pro tuto úpravu používá kachna nebo husa, ale může to být i vepřové maso.


Další pojmy slovníku:

  • Kopr

    Kopr je rostlina z čeledi miříkovitých a pěstuje se téměř na celém světě, nejvíce však v Evropě a Asii. Z kopru se využívá především mladá nať...

  • Ančovičky

    S pojmem ančovičky se občas setkáváme ve starších receptech. Toto pojmenování pochází od baskických rybářů. Týká se malých rybek o velikosti cca 15...

  • Červená řepa

    Červená řepa s přízviskem salátová i další příbuzné plodiny se vyvinuly z plané rostliny Beta maritima, rostoucí na březích Středozemního moře....

  • Čočka

    Čočka patří mezi oblíbené a již velmi dlouho používané luštěniny. Pochází z přední Asie a její obsah rostlinných bílkovin ji řadí na třetí místo...

  • Kinpira

    Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské...



Nové příspěvky
  • A kde je paprika
    A kolik že má být té papriky? :-)
  • recept
    Cesto na tortu som ešte pobláznila s cereálnym nápojom Caro, ktorý dodá výbornú chuť.
  • recept
    aj klasické sušienky sa dajú spraviť netradičnými a to tým, keď do cesta použijete cereálny nápoj...
  • recept
    Do tohto koláčika sa výborne hodí aj nápoj Caro, ktorý pridávam do cesta.
  • recept
    často pri pečení používam do cesta zdravý cereálny nápoj Caro.