Tisk receptu

Roštěná omáčka

Recept přidán 02.11.2008


Ingredience
80 dkg hovězí roštěné, olej, 3 menší cibule, 1 l vývaru z hovězího bujónu, 3 lžíce mouky, 5 lžic plnotučné hořčice, sůl, pepř, kmín

Příprava receptu

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky ( 1cm ) a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a pomažeme každý kousek hořčicí ( pouze z vrchní části ). Na oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku kmínu, vložíme maso hořčicí navrch, zprudka opečeme, maso otočíme a opečeme i ze strany, kde jsme natřeli hořčici. Zalijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut za stálého podlévání vývarem. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme zbytek vývaru. Přivedeme k varu. V 1 dl vody rozmícháme mouku a za stálého míchání zahustíme. Maso vložíme zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  70 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Omáčky




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!
Roštěná se žampiony
Roštěná omáčka od Milada Zvětšit obrázek
Roštěná se žampiony
Roštěná omáčka od Milada Zvětšit obrázek
Roštěná se žampiony
Roštěná omáčka od Milada Zvětšit obrázek

Přidat vlastní fotografii receptu

Příspěvky k receptu: Roštěná omáčka

Vložit nový příspěvek
Re RE RE Re bez hořčice, špekulovat se nevyplácí!!!! Autor: , vloženo 31.08.2009
OdpovědětJá bych doporučil, nedávat hořčici, pak je omáčka nejlahodnější a je vhodná pro mlsné jazýčky... Moc a moc doporučuji, kdo vyzkouší ten neprohloupí, přeju dobrou chuť...
roštěná omáčka Autor: hana, vloženo 07.11.2009
OdpovědětZkuste místo hořčice pár hřebíčků-to dávala naše rodina a chutnalo všem,hlavně těm co dávají hořčcici.
roštěnka Autor: Monika, vloženo 13.04.2011
OdpovědětRoštěná s hořčici to je jasný, potom to jsou uz jiné blafy" :-D Každej at si tam přidá co chce, ale roštěná originál je nej" Jako pak vše, že..
s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 02.03.2009
OdpovědětUrčitě bych tam dala víc hořčice tak 4 lžíce na toto množství.
Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 21.04.2009
OdpovědětJasná věc, hořčice tomu dá tu krásnou vůni a super chuť roštěné.
Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 21.04.2009
OdpovědětMoja babička, am dávla půl kelímku té malé HOŘČICE A JAKÁ BYLA ROŠŤENÁ:)TA NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY JEDLA DÁMY.Takže se nebojte hořčice.
Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 05.05.2009
OdpovědětBez obav já s paní souhlasím tím vůbec nic nezkazíte s tou hořčicí je to s tím strašně poikatní a chuť je výborná, prostě roštěná.
Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 27.05.2009
OdpovědětNo sna ddo roštěné patří hořčice, proč se tady o tom dohadujete nebo spíš špekulujete. Jinak si roš´tenou asi nedovedu představit bez hořčice!
Re: Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 03.06.2009
Odpovědětu nás je zase v oblibě dávat hodně cibule tak 3 a hodně na jmeno osmahnout apk ani nemusíte zahuš´tovat omajdu a to je fajn ne:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: , vloženo 11.06.2009
OdpovědětNo jasně co nejvíc cibulek, krásně se ta omáčka nahustí a nemusí se nastavovat moukou.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: Vašek, vloženo 06.12.2009
OdpovědětPepřík mě tam moc chybí a ten tam musí být hodně
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: Saša, vloženo 19.12.2009
Odpovědětke konco přidávám vařeneé nasekané vejce
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s více hořčicí bez toho nic noc Autor: Saša, vloženo 24.02.2010
OdpovědětJojo vařené vajíčko a okurečku nastrouanou kyseloua to je jízda.
Výborná roštěná Autor: , vloženo 01.03.2010
OdpovědětTak jsme přidala tuto fotografii roštěné jne jsme si tma přidala žampiony a bylo to výtečné, jen doporučuji
Re: Výborná roštěná Autor: Dita, vloženo 24.03.2010
OdpovědětJoJo a my vyzkoušeli dokonce i s hlívou ustříčnou a bylo to skvělé a chuť mě přišla taková aromatyčtější.
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky