Žampionová omáčka se smetanou

Žampionová omáčka se smetanou
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg žampionů
  • sůl
  • 1 kostka masoxu nebo houbového bujonu
  • 2 dl šlehačky
  • špetka mletého kmínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky.

Postup receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme je s přidáním mletého kmínu a bujónové kostky v malém množství vody
  2. Houby občas promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru
  3. Když jsou houby měkké, zahustíme je lžící mouky, kterou rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáme i sladkou a kysanou smetanu
  4. Při mírné teplotě povaříme
  5. Dochutíme solí, špetkou mletého pepře a citronovou šťávou
Komentáře
  1. u nás doma všichni miluji omajdy a už jsem nevěděla jako mám dělat:(. našla jsme tady v receptech tuhle žampionovou a je vyhráno mají ji rádi, tak máe další oblíbenou do zbírky jupí.

  2. Tuto si oblíbil můj manžílek a dělám ji jednou měsíčně, opravdu s eosvědčila je výborná s kendlíčkem nebo nokama to máme rádi.

  3. Chci se zeptat, jaký maso k tomu můžu dát?:-D
    Určitě jí zkusím.
    Děkuji za odpověď.
    Zuzana

  4. Tahle omáčka je naprosto skvělá..doporučuji zkusit ji s knedlíkem z mikrovlnky (z Apetitu).. Díky za recept..

  5. Jsem v kuchyni amatér ale dle receptu ji uvařit je velice lehké. Akorát jsem žampiony měl sterelizované takža příprava byla podstatně kratší.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X