Aspiková mísa

Ingredience

  • 30 dkg bramborového salátu
  • 20 dkg šunky nebo šunkového salámu
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 4 vařená vejce
  • 5 sterilovaných okurek
  • sterilovaná kapie
  • hrášek
  • 1 balíček želatiny
  • 1/2 l vývaru.

Postup receptu

  1. Do vhodné mísy navrstvíme bramborový salát, překryjeme jej plátky šunky, na ně položíme plátky vařených vajec a mezi ně můžeme nasypat na kostičky nakrájené okurky, případně i jinou zeleninu
  2. Dále navrstvíme plátky sýra, opět plátky vajec a znovu plátky šunky
  3. Povrch ozdobíme kolečky vajec, vějířky nebo plátky okurek, sterilovanou kapií a hráškem
  4. Podle návodu uvaříme želatinu, dochutíme ji na sladkokyselou chuť a přelijeme navrstvené suroviny
  5. Necháme v chladu ztuhnout

Komentáře

  1. Agar se opravdu do jídel u nás skoro nepoužívá(želatina z řas). Klasická želatina je vyrobena z vepřového,či hovězího masa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.