Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg hovězího zadního masa
- 1/2 kg brambor
- 1 a 1/2 l hovězího vývaru z kostky
- 2 větší cibule
- 2-3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 bobkový list,1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
- 3 krajíce staršího chleba ( nejméně 4 dny )
Postup receptu
- Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm,osolíme,opepříme, cibule očistíme a posekáme
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibulku a zesklovatíme
- Přidáme kmín, nakrájené maso a ze všech stran ho zprudka opečeme
- Přisypeme mletou papriku, přidáme omytý bobkový list a podlijeme vývarem
- Dusíme asi 35 minut
- Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, jako je maso
- K masu přilijeme zbývající vývar a přidáme krájené brambory
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nebudou téměř měkké
- Chléb zbavíme kůrek a jemně ho nastrouháme
- Před koncem ho po částech přisypáváme do guláše a společně ještě pár minut povaříme
- Chléb slouží k zahuštění
U nás babička dělává bramborový guláš s přidáním sušených hub a je to něco neuvěřitelného jen se po něm zapráší. Zkluste to ani bych nečekala jak to tu chuť zvýrazní.
u nás většinou vaří manžílek a ten dává do gulášku hlívu ústřičnou, to je houba a je to teda výborné. Mohu jen doporučit.
S tou houbou to musí být též dobré. U nás se tam dává rajčatový protlak trošku na barvičku, ale opatrně a´t z toho neuděláte rajskou:)
Díky, díky, ten bramborový guláš s tím protlakem je superrrrr.Zase je to o něco trošku jiného a dobrého.
Rajčatový protlak ženský do bramborového guláše???No to hned musím vyzkoušet.Poprvé tam toho dám radši míň než víc.
Tak dokonáno a je to tedy bravůrní mlska:))))))))))))Nikdo už nechce bramborový guláš bez rajčatového protlaku díky AZ receptům díky, díky za typ, skvělé.
S rajčatovým protlakem čtu dobře???No to je hodně zvláštní, ale nedá mě to a s zkusím to teda:)
Až začnou houby, tak to určitě zkusíme, bydlíme u lesa takže hub je dostatek, ale tohle by mě nenapadlo díky receptům.
Trochu rajcatoveho protlaku pridavam temer do vsech druho gulasu,jsou o poznani pikantnejsi,maji vyraznejsi chut,niceho se nemusite bat