Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg hovězího zadního masa
  • 1/2 kg brambor
  • 1 a 1/2 l hovězího vývaru z kostky
  • 2 větší cibule
  • 2-3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list,1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 3 krajíce staršího chleba ( nejméně 4 dny )

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm,osolíme,opepříme, cibule očistíme a posekáme
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibulku a zesklovatíme
  3. Přidáme kmín, nakrájené maso a ze všech stran ho zprudka opečeme
  4. Přisypeme mletou papriku, přidáme omytý bobkový list a podlijeme vývarem
  5. Dusíme asi 35 minut
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, jako je maso
  7. K masu přilijeme zbývající vývar a přidáme krájené brambory
  8. Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nebudou téměř měkké
  9. Chléb zbavíme kůrek a jemně ho nastrouháme
  10. Před koncem ho po částech přisypáváme do guláše a společně ještě pár minut povaříme
  11. Chléb slouží k zahuštění

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 20 votes

No Comments

  • U nás babička dělává bramborový guláš s přidáním sušených hub a je to něco neuvěřitelného jen se po něm zapráší. Zkluste to ani bych nečekala jak to tu chuť zvýrazní.

  • u nás většinou vaří manžílek a ten dává do gulášku hlívu ústřičnou, to je houba a je to teda výborné. Mohu jen doporučit.

  • S tou houbou to musí být též dobré. U nás se tam dává rajčatový protlak trošku na barvičku, ale opatrně a´t z toho neuděláte rajskou:)

  • Díky, díky, ten bramborový guláš s tím protlakem je superrrrr.Zase je to o něco trošku jiného a dobrého.

  • Rajčatový protlak ženský do bramborového guláše???No to hned musím vyzkoušet.Poprvé tam toho dám radši míň než víc.

  • Tak dokonáno a je to tedy bravůrní mlska:))))))))))))Nikdo už nechce bramborový guláš bez rajčatového protlaku díky AZ receptům díky, díky za typ, skvělé.

  • S rajčatovým protlakem čtu dobře???No to je hodně zvláštní, ale nedá mě to a s zkusím to teda:)

  • Až začnou houby, tak to určitě zkusíme, bydlíme u lesa takže hub je dostatek, ale tohle by mě nenapadlo díky receptům.

  • Trochu rajcatoveho protlaku pridavam temer do vsech druho gulasu,jsou o poznani pikantnejsi,maji vyraznejsi chut,niceho se nemusite bat

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *