Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 1 cibule
  • trocha mouky
  • trocha cukru,sůl.

Postup receptu

  1. Nastrouháme mrkev, ale před tím ji očistíme
  2. V kastrolku dáme usmažit cibuli a pak na to dáe nastrouhanou mrkev, chvíli dusíme, pak zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a když je měkká zapráčíme moukou
  3. Před koncem dáme trochu cukru a necháme ještě povařit
  4. vyborné je k tomu vařené hovězí maso nebo vepřové

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

No Comments

  • Mrkev v pořádku(také dávám citron),ale brambory zalévat vodou až jsou potopené,to je plýtvání vitamíny!Stačí dát 1dcl vody,pět min.povařit a pak vypnout(nezvedat pokličku,aby nevyšla pára)a brambory dojdou za 15 min.

  • Tak já dnes vařím dušenou mrkev poprvé od dětství jsem jí nesnášela, ale dnes mě to donutilo k vůli synovi, který má střevní potíže a má doporučenou dietu, tak jsem zvědavá jak se mi to povede a vůbec zda-li mu to bude chutnat, jsou mu dva ročky. Takže to zkouším z vepřovým masem. Smetánka zní výborně a citrón taky, smetánku nemám a ani jí teď nesmí a citrón taky, ale určitě to jednou vyzkouším, podle toho jak nám to pojede, dnes to budu obědvat i já.

  • Dobrý den,
    to je mě líto, že má tak malej pr´dolka střevní potíže, ale určitě si ji zamiluje naše malá Nikolka ji zbožnuje a snad malé dítě neznám co by nemělo rádo dušenou mrkvičku.

  • Jo jo já též neznám dítě, které nemá rádo dušenou mrkvičku ještě ji moje babička vždycky zahustila smetánkou.

  • Já tedy volím variantu bez smetany je to s tím takové divné:(Hlavně ať tam je hodně cukru.

  • Dcerka mě to pořád nechtěla papkat a tak mě napadlo tam dát rošku medu na oslazení a ten to tak zjemnil a dodal tomu takovu zajímavou chuť, že to najednou Raduška začala jíst:)Ráda se o to s vámi podělím.

  • Tak malý už je dávno zdravý a mrkvička mu moc nechutnala, ale to asi proto, že mi téhdy nechtěl jíst vůbec nic, dnes jí vařím po druhé a budu jí dávat i dceři, tak jsem zvědavá. Snad jim to dnes bude chutnat oběma. No nic jdu jí zahustit a jdeme papat.

  • Mrkev se prakticky dělá stejným způsobem jak píšete a zkuste tam dát ještě rozmačkaný česnek,to nemá chybu, moc dobrý. Jarka

  • jančo to je jasná věc na zjemnění a někdy přidám i cukr děti to zbožňujé a k tomu brambor vařený a je to:)

  • Už se na ni dlouho chystám ji udělat malé, ale bojím se že ji zkazím hrůza, neumím moc vařit a ted se dívám, že to neni moc složité

  • Tedy to je bomba, co tady dokážete z obyčejné dušené mrkve udělat: citrónek, smetánka, medíček, cukříček. Holky, to nemáte mozek na něco jiného, než udělat z obyčejné dušené mrkve kovbojku???

  • Mrkev je sladká sama o sobě dost.Dusím ji na másle,popráším nakonec moukou,už bez pokličky ještě povařím,ale NIKDY nedávám cukr,jen sůl podle chuti.

  • Taky mam pocit ze z tech zdrobnělin všem jebe a to se nemusí jednat jen o jídle. Máme rýmečku,jdeme papat, rostou nám zoubečky atd. Vlastně nevím jestli zoubky rostou mamince nebo dítěti nebo jestli se pravě posrala maminka nebo dítě. Při cvičení zvedneme nožičku aby jsme protáhli zádíčka nebo si dáme gulášek se šesti. Kurva to všem jebe? Co je to za debilní řeč?

  • To už ani není normální!!
    Viz:mrkvička-papat-smetánka-mňamka-dva ročky(??roček je kůň!:-))-papkat-Raduška-Nikolka-máslíčko-citronek-dobroučké
    A užité ingredience ani nekomentuji, jako zkušený profikuchař opravdu trpím a jímá mě děs a hrůza jak jsou některé dámy schopny tuto ultra jednoduchou klasiku zprznit. Pokud vytváří vlastní recept-budiž- ale už to není ten původní! A lá Jirka Bába- nemáš cibuli?-vraž tam čenek!Nemáš telecí?-naklepej bůček! Strašné, ale svým způsobem perverzně komické…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *