Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 3 lžíce rajského protlaku,2 stroužky česneku,sůl,pepř,3 lžíce oleje,3 lžičky majoránky,400 g špaget,trochu hladké mouky,10 dkg tvrdého sýru
Postup receptu
- Oba stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno
- V pánvi rozehřejeme olej a jeden stroužek na něm zlehka opražíme,přidáme mleté maso,osolíme a opepříme
- Opékáme asi 7 minut
- Podlijeme vodou , přidáme 3 lžíce rajského protlaku a dusíme dalších 20 minut
- Podle potřeby podléváme vodou ( můžeme použít masový vývar )
- Mezitím si uvaříme špagety podle návodu
- Když už je maso měkké, zlehka ho poprášíme hladkou moukou,promícháme a necháme ještě 2 minuty dusit
- Nakonec přidáme druhý česnek a majoránku
- Špagety můžeme smíchat s masovou směsí nebo je polijeme omáčkou až na talíři
- Podáváme s nastrouhaným sýrem
já doporučuji do Milánských špaget přidat trošku tymiánu je to hned jiné chuťové potěšení:)))
Taky ho tam dávám a když neni tak tam dám majoránku, taky výborné.
No a já místo majoránky dávám chilly nebo palivou papriku kozí rohy, kdo si rásd pochutnává na pikantnějším jídle ocení to určitě a ještě mě po zkušensoti v tom chutnali sterilované kapie.
Tymián je skvělý nápad díky já tam zkusila i majoránku a je to docel apodobné, ale tymián je více aromatický
.
ještě bazaůečka mě tam chybí a lepší jsou sušená rajčátka a pak ot stojí za to 🙂
Mě se nejvíce osvědčilo koření přímo na špagety od Vitany, dávám půl kg mletého masa na cibulku, asi 2 stroužky česneku, 2 protlaky, trochu pikantního kečupu, masox a zaleji vodou,nechám povařit, je-li to řídké přidám granulovanou jíšku.