Milánské špagety

Milánské špagety
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 3 lžíce rajského protlaku,2 stroužky česneku,sůl,pepř,3 lžíce oleje,3 lžičky majoránky,400 g špaget,trochu hladké mouky,10 dkg tvrdého sýru

Postup receptu

  1. Oba stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno
  2. V pánvi rozehřejeme olej a jeden stroužek na něm zlehka opražíme,přidáme mleté maso,osolíme a opepříme
  3. Opékáme asi 7 minut
  4. Podlijeme vodou , přidáme 3 lžíce rajského protlaku a dusíme dalších 20 minut
  5. Podle potřeby podléváme vodou ( můžeme použít masový vývar )
  6. Mezitím si uvaříme špagety podle návodu
  7. Když už je maso měkké, zlehka ho poprášíme hladkou moukou,promícháme a necháme ještě 2 minuty dusit
  8. Nakonec přidáme druhý česnek a majoránku
  9. Špagety můžeme smíchat s masovou směsí nebo je polijeme omáčkou až na talíři
  10. Podáváme s nastrouhaným sýrem
Komentáře
  1. já doporučuji do Milánských špaget přidat trošku tymiánu je to hned jiné chuťové potěšení:)))

  2. No a já místo majoránky dávám chilly nebo palivou papriku kozí rohy, kdo si rásd pochutnává na pikantnějším jídle ocení to určitě a ještě mě po zkušensoti v tom chutnali sterilované kapie.

  3. Tymián je skvělý nápad díky já tam zkusila i majoránku a je to docel apodobné, ale tymián je více aromatický
    .

  4. ještě bazaůečka mě tam chybí a lepší jsou sušená rajčátka a pak ot stojí za to 🙂

  5. Mě se nejvíce osvědčilo koření přímo na špagety od Vitany, dávám půl kg mletého masa na cibulku, asi 2 stroužky česneku, 2 protlaky, trochu pikantního kečupu, masox a zaleji vodou,nechám povařit, je-li to řídké přidám granulovanou jíšku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X