Paprikové čatní

Ingredience

  • 5 zelených a 5 červených paprik
  • 5 větších cibulí
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 lžíce francouzské (nebo jiné ostré) hořčice,1,5 dl octa
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 lžička soli.

Postup receptu

  1. Papriky očistíme, omyjeme a s oloupanou cibulí nakrájíme nadrobno
  2. Vše dáme do hrnce, přidáme cukr, hořčici, ocet a sůl a při mírné teplotě zvolna dusíme
  3. Nakonec přidáme bílé víno a ještě chvíli dusíme
  4. Ihned plníme do skleniček a zavíčkujeme
  5. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.