Sugo

Sugo základ italské kuchyně

Omáčka, která pochází z italské kuchyně a je zároveň její nepostradatelnou součástí. Omáčka Sugo se připravuje z konzervovaných nebo zavařovaných rajčat, která mají výraznější chuť a barvu. Použít můžeme krájená rajčata nebo pyré, podle toho, jakou texturu omáčky chceme připravit, hladkou nebo s menšími kousky.

Stejný název se používá i pro pracnější omáčky z masa různých druhů, včetně ryb a zvěřiny.

Z kterých surovin je omáčka připravena ?

základní suroviny :

  • konzervovaná nebo loupaná rajčata, čerstvá rajčata
  • cibule
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • olivový olej
  • máslo
  • čerstvá bazalka
  • česnek
  • sůl

Jak se omáčka připravuje ?

  1. Zeleninu lehce orestujeme na pánvi a poté dusíme.
  2. Omáčka Sugo by se neměla příliš často míchat.
  3. Hotovou omáčku propasírujeme a dochutíme čerstvou bazalkou.

Použití omáčky Sugo v kuchyni

Omáčku nejčastěji kombinujeme s těstovinami, může být součástí dušených pokrmů a zapékaných jídel nebo jako zákad na domácí pizzu.

 

zdroj : www.supercuoca.it

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také