Zelná polévka z červeného zelí

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg červeného hlávkového zelí
  • sůl
  • 3 dkg másla
  • 3 dkg hladké mouky
  • trochu muškátového květu
  • 1/8 l mléka
  • 1 čerstvý žloutek
  • 3/4 l vody.

Postup receptu

  1. Omyté zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a uvaříme ve slané vodě doměkka
  2. Odvar scedíme, zahustíme máslovou jíškou a dobře povaříme
  3. Do polévky přidáme zelí, žloutek rozkvedlaný v mléce a dochutíme ji muškátovým květem a solí

Komentáře

  1. Vyzkoušeli jsme, dobrá je chutná i dítěti ale vylepšili jsme o pár citronových kapek, nádherně zmenila i barvu 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.