Tisk

Bulgur

Bulgur je obilninový výrobek pocházející z arabských zemí. U nás se prodává jako polotovar, protože se jedná o druh pšeničného šrotu vyráběného z obroušené pšenice a v prodeji je již předvařený. K dostání je především v prodejnách zdravé výživy, protože svým obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů patří mezi nabízené produkty. Bulgur stačí zalít vodou nebo vývarem, nechat nabobtnat a dále se většinou nemusí vařit, stačí jej pouze smíchat s dalšími potravinami upravenými podle potřeby. Bulgur se nejčastěji upravuje jako pilaf s masem a zeleninou.


Další pojmy slovníku:

  • Angrešt

    Bobulové ovoce s kyselejšími plody dozrávající v průběhu léta. Čerstvý se využívá hlavně do moučníků. Jinak z něj připravujeme sladkokyselé teplé i...

  • Zelí červené

    Červené zelí je odrůda zelí, která vytváří středně velkou kulovitou hlávku červenofialové barvy. Připravuje se obdobným způsobem jako zelí bílé....

  • Mořský jazyk

    Mořský jazyk je jedna z nejchutnějších mořských ryb. Patří mezi platýsovité a proto má její tělo zploštělý tvar. Nejlepší maso má kus vážící cca 50...

  • Parmazán

    Sýr, kterému se běžně říká parmazán se správně nazývá parmigiano reggiano a je nejušlechtilejší ze sýrů se zrnitou strukturou. Parmazán je sýr...

  • Kefír

    Kefír je mléčný výrobek, který se vyrábí ze svařeného mléka zakvašeného kefírovým zákysem. Původní receptura přípravy tohoto nápoje pochází z...

Recepty s "Bulgur":

  • Bulgur s rýží a rajčaty

    Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku, propláchnutý bulgur, spařená a oloupaná rajčata, na nudličky nakrájené papriky a...



Nové příspěvky