Tisk

Bulgur

Bulgur je obilninový výrobek pocházející z arabských zemí. U nás se prodává jako polotovar, protože se jedná o druh pšeničného šrotu vyráběného z obroušené pšenice a v prodeji je již předvařený. K dostání je především v prodejnách zdravé výživy, protože svým obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů patří mezi nabízené produkty. Bulgur stačí zalít vodou nebo vývarem, nechat nabobtnat a dále se většinou nemusí vařit, stačí jej pouze smíchat s dalšími potravinami upravenými podle potřeby. Bulgur se nejčastěji upravuje jako pilaf s masem a zeleninou.


Další pojmy slovníku:

  • Bramborové krokety

    Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se...

  • Fenykl

    Jedná se o aromatická sušená semena (plody) rostliny, která pochází ze Středozemí, ale běžně se pěstuje i v našich podmínkách. Semena mají lehce...

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Ementál

    Světově proslulý švýcarský sýr se vyrábí z kravského mléka. Emmental v překladu znamená údolí Emme, řeky, která protéká středem Švýcarska a odtud...

  • Kolínka

    Kolínka jsou drobné těstoviny vyráběné průmyslově. Jedná se o drobné kousky těstovin, na povrchu rýhované, duté a stočené do půloblouku, který...

Recepty s "Bulgur":

  • Bulgur s rýží a rajčaty

    Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku, propláchnutý bulgur, spařená a oloupaná rajčata, na nudličky nakrájené papriky a...



Nové příspěvky