Tisk

Kinpira

Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské kuchyni zpracovávají různé druhy mořských řas, kořeny lotos, tofu, což je tvaroh z mléka ze sójových bobů a pak i suroviny, které používáme i v naší kuchyni jako kořenová zelenina a maso hovězí, vepřové a drůbeží. Pro dochucování jídel uvařených tímto způsobem se používají najemno nakrájené chilli papričky, sójová omáčka a mirin, což je druh rýžového vína s vysokým obsahem cukru a nízkým obsahem alkoholu.


Další pojmy slovníku:

  • Majoránka

    Majoránka je i u nás běžně pěstovaná rostlina využívaná jako bylinné koření. V kuchyni se různě používají sušené květy a lístky, které mají po...

  • Olivový olej

    Proslulý olivový olej se vyrábí hlavně v zemích přiléhajících ke Středozemnímu moři, což znamená v Řecku, Itálii, Francii, a Španělsku a tam je...

  • Páj (Pie)

    Je to počeštělý název koláče z anglického slova "pie", které se v historických pramenech objevuje už od 12. století. Koláče pečené z...

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...

  • Hlíva ústřičná

    Hlíva patří mezi velmi chutné houby. Má výraznou houbovou chuť a je vonnější než žampiony. Mírnou nevýhodou je to, že je poněkud tužší a proto...



Nové příspěvky