Tisk

Kinpira

Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské kuchyni zpracovávají různé druhy mořských řas, kořeny lotos, tofu, což je tvaroh z mléka ze sójových bobů a pak i suroviny, které používáme i v naší kuchyni jako kořenová zelenina a maso hovězí, vepřové a drůbeží. Pro dochucování jídel uvařených tímto způsobem se používají najemno nakrájené chilli papričky, sójová omáčka a mirin, což je druh rýžového vína s vysokým obsahem cukru a nízkým obsahem alkoholu.


Další pojmy slovníku:

  • Černý pepř celý

    Pepř jsou plody pepřovníku, popínavé rostliny původem z Asie. Po usušení mají plody svraštělý povrch a jsou ostré a palčivé chuti. Běžně se...

  • Kurkuma

    Koření kanárkově až šafránově žluté barvy, pocházející z jihovýchodní Asie. Získává se z oddenků zázvorovité rostliny kurkumy. Kurkuma nepatří mezi...

  • Bramborová moučka

    Bramborová moučka se vyrábí ze škrobnatých brambor. V podstatě se jedná o koncentrovaný sušený škrob. Nejznámější obchodní název je Solamyl a tak...

  • Cizrnová mouka

    Cizrna je luštěnina velmi podobná hrachu, odtud také její lidový název římský hrách a její používání jako luštěniny. Pěstování cizrny je však...

  • Ďas mořský

    Mořská ryba, která žije u středozemního a atlantického pobřeží Evropy, Afriky a Ameriky v poměrně velké hloubce. Má tak velkou a bizarní hlavu, že...



Nové příspěvky