Dokonalé recepty na omáčky z křenu s uzeným na 3 různé způsoby. Inspirujte se!

Není nad klasiku a křenová omáčka do ní rozhodně spadá.

Vyzkoušejte naše luxusní recepty na křenovou omáčku s uzeným masem, které jsou rychlé, snadné a hlavně skvěle chutnají.

Máme pro vás nejen tradiční verzi, ale i s mandlemi či s uzeným jazykem.

Ochutnejte je všechny!

Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Neuvěřitelně jednoduchá a chutná omáčka z křenu a smetany, podávaná s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Klasika, která neomrzí!

Co budete potřebovat

  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku oleje
  • ½ šálku mléka
  • ½ šálku smetany
  • voda dle potřeby
  • sůl dle chuti
  • 100 g křenu ve sklenici
  • 1 lžíce citronu nebo octa na dochucení
  • uzené maso a houskový knedlík k podávání

Postup

  • Začněte přípravou zápražky tak, že mouku osmahnete na oleji (nebo másle).
  • Přidejte mléko a smetanu.
  • Poté přidejte sůl a jednu lžíci citronové šťávy nebo octa.
  • Podle potřeby přidávejte vodu.
  • Pokračujte v míchání a nechte přejít varem.
  • Poté vypněte oheň a přidejte 100 g křenu.
  • Podávejte s uzeným masem a houskovým knedlíkem.
Omáčka z křenu a smetany, podávaná s uzeným masem a houskovým knedlíkem na talíři.
www.slovakcooking.com

Máme pro vás i další recepty na zdravé omáčky z křenu, na kterých si pochutná celá rodina!


Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Už jste někdy zkusili přidat do křenové omáčky mandle? Pokud ne, měli byste tuto chybu napravit, protože to omáčku povýší o další level výše!

Co budete potřebovat

  • 500 g vařeného uzeného masa
  • 1 a ½ šálku masového vývaru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • ¼ šálku plátků mandlí
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek strouhaného křenu
  • sůl a cukr na dochucení

Postup

  • V hrnci rozehřejte máslo a smíchejte ho s hladkou moukou, aby vám vznikla světlá jíška.
  • Přidejte masový vývar.
  • Osolte a vařte 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Poté přidejte zakysanou smetanu.
  • Přidejte cukr, strouhaný křen a plátky mandlí.
  • Přiveďte k varu a vypněte plamen.
  • Nandejte plátky horkého uzeného masa na talíř a přelijte omáčkou.
  • Servírujte s knedlíky či s gnocchi.
Plátek uzeného masa podávaný s křenovou omáčkou, plátky mandlí a velkými noky.
www.catvusa.com

Třeba se vám budou hodit i naše recenze elektrických sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Křenová omáčka s uzeným vepřovým jazykem

Pokud jste ještě nedali šanci uzenému jazyku, je čas to změnit! Tato smetanová omáčka s křenem se s ním totiž skvěle doplňuje a dohromady vytváří naprostou delikatesu, o kterou by byla škoda přijít.

Co budete potřebovat

  • 40 g krystalového cukru
  • 150 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 10 g celého černého pepře
  • 10 g bobkového listu
  • 30 ml hovězího bujónu
  • 250 g křenu
  • 500 ml smetany na vaření
  • 1,5 kg uzeného vepřového jazyka
  • 10 g nového koření
  • voda podle potřeby

Postup

  • Uzený jazyk vařte spolu s bobkovým listem, novým kořením a pepřem cca 90 minut.
  • Uvařený jazyk vložte do ledové vody a po zchlazení stáhněte kůži.
  • Vývar si nechte stranou.
  • Jazyk uložte do tepla nad páru.
  • Z másla, hladké mouky a vývaru z uvařeného jazyka (použijte cca 1,5 litru) připravte omáčku, přidejte hovězí bujón, smetanu, nastrouhaný křen a cukr.
  • Omáčku nechte chvíli povařit a poté podávejte s jazykem nakrájeným na plátky.
  • Servírujte třeba s knedlíčky.
Uzený jazyk se smetanovou omáčkou s křenem.
www.foodcostkalkulacka.sk

Křen, kořenová zelenina se štiplavou chutí. Využívá se pouze k ochucení pokrmů? Nebo je křen prospěšný i pro naše zdraví? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o křenu!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X