Legírování

Legírování dokonalý způsob pro zjemňování

Jedná se o technologický postup, při němž dochází především k zjemňování bílých polévek nebo omáček.

Čím můžeme legírovat ?

  • mlékem, které přidáváme v průběhu tepelné úpravy
  • smetanou, kterou přidáme v závěru tepelné úpravy, pokrm pouze pošírujeme, jinak se srazí
  • syrovými žloutky, které přidáváme v závěru tepelné úpravy, polévku pouze pošírujeme jinak se srazí
  • směsí smetany a syrových žloutků, které přidáváme v závěru tepelné úpravy polévku pouze pošírujeme, jinak se srazí
  • máslem, které v závěru rozpustíme v hotovém pokrmu

Kde v kuchyni se legírování nejčastěji využívá ?

Používá se při zahušťování světlých omáček nebo polévek.

 

Legírování
zdroj : theczechguidetocooking.wordpress.com

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také